Γάλα γαιδούρας το θαυματουργό για το δέρμα μας.Δες πως θα φτιάξεις κρέμα για το πρόσωπο

Θα σας μιλήσω σήμερα για ένα διατροφικό θαύμα και καλλυντικό υλικό που γίνεται όλο και πιο γνωστό: Το γάλα γαϊδούρας. Ναι ναι άντε να αρχίσουν οι κτηνοτρόφοι μας να το παράγουν γιατί κοστίζει μια περιουσία προς το παρόν! Ξεφορτώστε τα γαιδουράκια λέμεεε!!!

Ακούστε εδώ οφέλη:

Κατά πρώτο λόγο είναι πάρα πολύ κοντά στη βιοχημική σύνθεση με το μητρικό γάλα, περισσότερο από το κατσικίσιο. Ειδικά για παιδιά που έχουν αλλεργία στην πρωτείνη του γάλακτος έχει βρεθεί ότι μπορεί να γίνει το τέλειο υποκατάστατο, καμία σχέση με το αγελαδινό!

Αποτελείται από καζεϊνη, αλμπουμίνη, λίπος, λακτόζη αλάτι και νερό. Πολύ πλούσιο σε βιταμίνες A, B1, B2, B6, D, C και E. Ειδικά η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C το κάνει ιδανικό υλικό αντγήρανσης για τα καλλυντικά μας.

Ακόμη περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία και πληθώρα ενυδατικών συστατικών, πρωτεϊνες, αμινοξέα φοσφολιπίδια και λιπαρά οξέα που του αποδίδουν αναπλαστικές, αντιρυτιδικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε προϊόντα για το πρόσωπο και το λαιμό, καθώς αποδεδειγμένα βοηθά στη μείωση των ρυτίδων έκφρασης.

Κάτι ήξερε λοιπόν η Κλεοπάτρα που έκανε το μπανάκι της με το γάλα αυτό. Ο θρύλος λέει ότι χρειαζόταν το γάλα από 700 γαιδούρες για το καθημερινό της μπάνιο. Δε βγάζουν και πολύ την κάθε φορά βλέπετε!!

Ενυδατικό, θρεπτικό, αντιφλεγμονώδες, συσφικτικό, αναπλαστικό, ιδανικό για δέρμα ευαίσθητο (και των μωρών) ώριμο, με έκζεμα και ψωρίαση. Τί άλλο θέλετε να διαβάσετε για να το χρησιμοποιήσετε;

Μα φυσικά, ξέχασα να σας πω ότι και τα μαλλάκια μας μπορούν να επωφεληθούν από τα θρεπτικά του στοιχεία. Ανακουφίζει ακόμα το ερεθισμένο δέρμα του κεφαλιού και τη φαγούρα, θρέφοντας και ενυδατώνοντας την τρίχα σε βάθος!

Οι χρήσεις άπειρες. Από την χρήση σε άλατα μπάνιου αλά Κλεοπάτρα μέχρι μάσκες προσώπου και μαλλιών, ακόμη και καθαριστικές λοσιόν προσώπου.

Σας δίνω λοιπόν μια πολύ απλή αλλά και πολύ αποτελεσματική συνταγή για μάσκα προσώπου για δέρμα ερεθισμένο, που ζητά ενυδάτωση. Κατάλληλη για χρήση σε καμμένο από τον ήλιο πρόσωπο αλλά και μετά από θεραπείες ομορφιάς που κοκκινίζουν το δέρμα ώστε να το αναπλάσουν (μικροπίλινγκ κλπ)

ΥΛΙΚΑ

6 γραμμάρια γάλα γαιδούρας σε σκόνη

11 γραμμάρια λευκή άργιλος

1 γραμμάριο τριμμένη καλέντουλα σε σκόνη

12 γρ ανθόνερο λεβάντα ή νερό

Απλά ανακατεύουμε τις πούδρες και αργά προσθέτουμε το νερό για να κάνει μια πάστα. Την απλώνουμε σε καθαρό δέρμα για 10-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Νέο δέρμα στη στιγμή.

Αν δε βρείτε σε σκόνη υπάρχει και σε υγρή μορφή σε αρκετά μπαχαροπωλεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

 

Στη φωτογραφία βλέπετε αφρίζοντα άλατα μπάνιου με γάλα γαιδούρας σε ποικιλία αρωμάτων που έφτιαξα για χρήση σε επαγγελματικό πεντικιούρ!

 

 γαλα γαιδουρασ

Close