Φτιάξτε καταπληκτικό after sun

Πώς πάνε τα μπανάκια σας; Ελπίζω όλο και σε κάποια παραλία να λιάζεστε όταν μπορείτε.

Ο ήλιος είναι πολύτιμος για την υγεία μας αλλά τα εγκαύματα καραδοκούν. Για να έχουμε τέλεια επιδερμίδα και το καλοκαίρι χρειαζόμαστε μια πολύ δυνατή κρέμα για να ενυδατώνει βαθιά το δέρμα μας και να το καταπραΰνει από τους ερεθισμούς που προκαλεί ο ήλιος. Και ναι μπορείτε να την κάνετε και στο σπίτι σας χωρίς επιβλαβή χημικά.

Θα χρησιμοποιήσουμε σήμερα βούτυρα σώματος που μπορούμε εύκολα να βρούμε στο εμπόριο σε αγνή μορφή, καροτέλαιο, γλυκερίνη για ενυδάτωση (στα φαρμακεία), βιταμίνη Ε για αντιοξειδωτική προστασία και φυσικά τη θαυματουργή αλόη!

 

ΥΛΙΚΑ

Αλόη (αγοραστή με συντηρητικό)  25 γρ

βούτυρο καριτέ 40 γρ

βούτυρο αβοκάντο ή μάνγκο 20 γρ

καροτέλαιο 10 γρ

γλυκερίνη 5 γρ

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρίνι (προαιρετικό για το θεσπέσιο άρωμα)

1 αμπούλα βιταμίνη Ε

 

Προσοχή χρειάζεται στην  ανάμιξη των υλικών. Πρώτα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τα βούτυρα κ χτυπάμε καλά με το μίξερ για 5 λεπτά, μέχρι να ενωθούν καλά και να αρχίσουν να έχουν μια υφή σαν πηχτή σαντιγί. Προσθέτουμε αργά το καροτέλαιο ενώ ανακατεύουμε.

Σε χωριστό μπολ ενώνω την αλόη με τη γλυκερίνη και προσθέτω το μίγμα στα βούτυρα. Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά. Τέλος, προσθέτω τα αιθέρια και τη βιταμίνη Ε και ρίχνω ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα. Για ακόμα καλύτερη υφή, αν έχουμε μπορούμε να χτυπήσουμε το μείγμα με ηλεκτρικό σύρμα για τα αυγά, θα γίνει ακόμη πιο βελούδινη.

Σημείωση: το συντηρητικό που περιέχει η αλόη μας βοηθά να κρατήσει η κρέμα μας μέχρι και την ημερομηνία λήξεως της αλόης! Γι’αυτό και δεν προτείνω να βάλετε φρέσκια αλόη από δικό σας φυτό, εκτός αν σκοπεύετε να κρατήσετε την κρέμα για μια βδομάδα το πολύ στο ψυγείο.

 

Η κρέμα αυτή είναι απίστευτη! Φτιάξτε τη και θα παθετε πλάκα πόσο πολύ ανακουφίζει από τα εγκάυματα του ήλιου και φυσικά αφήνει για πολλές ώρες ένα υπέροχο άρωμα!

 

Στη φωτογραφία βλέπετε φρέσκιες κρεμούλες για μετά τον ήλιο που έφτιαξα πρόσφατα με εξωτικά έλαια, βούτυρο καρύδας αρωματισμένο με λουλούδια καραϊβικής μονόϊ, ανθόνερο αγγουριού και μοναδικό άρωμα καρύδα, βανίλια, πορτοκάλι!! Μμμμ!!!

 

Close