Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ βανίλιας με γλάσο λευκής και μαύρης σοκολάτας!

Το πιο κλασικό, αφράτο, εύκολο και νόστιμο κέικ που έχετε δοκιμάσει. Με υπέροχο άρωμα βανίλιας, πορτοκαλιού, και φανταστικό πλούσιο γλάσο λευκής και μαύρης σοκολάτας. Ένα γλύκισμα ιδανικό για το πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι σας ή σαν σνακ οποιαδήποτε ώρα της μέρας. Φτιάξτε το και θα ενθουσιαστούν τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γάλα και το χυμό. Τέλος σιγά σιγά το αλεύρι και την βανίλια. Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και  αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα άλλα 5 λεπτά. Το βγάζουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο:

Λιώνουμε τα 400 γραμμάρια νιφάδες σοκολάτας λευκής σε μπεν μαρι και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Το κατεβάζουμε το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ. Συνεχίζουμε και λιώνουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την τοποθετούμε σε σακουλάκι, το κόβουμε στην γωνία και κάνουμε γραμμές πάνω στην λευκή σοκολάτα!

Αφράτο και πεντανόστιμο κέικ βανίλιας με γλάσο λευκής και μαύρης σοκολάτας!

Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou

Close