Ανοιχτή γαλατοπιτα ταψιού χωρίς φύλλο

Γαλατοπιτα ανοιχτή χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι και άρωμα πορτοκαλιού! Με λίγα υλικά κάνουμε ένα εύκολο γλυκό για κέρασμα! Θα μυρίσει όλο το σπίτι και θα τη λατρεψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά 

1.5 λίτρο γάλα φρέσκο

2 κούπες ζάχαρη (του νες)

1.5 κούπα σιμιγδάλι ψιλό (του νες)

3 με 4 βανίλιες

1 πορτοκάλι (χυμό,ξύσμα)

1 λεμονί (χυμό,ξύσμα)

4 αβγά

200γρ βούτυρο ή βιταμ

Δειτε ακομα Γαλακτομπούρεκο μακεδονικό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύω με αυγοδαρτη, μόλις αρχίσει και ζεσταίνεται καλά ρίχνω σιγά, σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας γρήγορα, μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα όχι να σφίξει, αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω τις βανίλιες,μετά ρίχνω το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι,και τέλος βάζω και τα  αβγά, αλλά ένα ένα και ανακατεύοντας πολύ γρήγορα πρώτα να απορροφάται το ένα αβγό και μετά ρίχνουμε το άλλο και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο ή το βιταμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι 28αρι(το δικό μου είναι 26αρι που βλέπετε την ήθελα πιο φουσκωτή αλλά είναι οριακό μη το ρισκάρετε). Και ψήνουμε στους 190 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.

Ανοιχτή γαλατοπιτα ταψιού χωρίς φύλλο

Δειτε ακομα Γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι!! Σκέτος πειρασμός!

Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της Εύη Ρουσσοπούλου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close