Καλοκαιρινό κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

Αγαπημένο καλοκαιρινό φρουτένιο κέικ με γλυκόξινη πεντανόστιμη γεύση, θαυμάσια υλικά, συνοδεύει υπέροχα το καφέ! Το χειμώνα μπορείτε να το φτιάξετε με κομπόστα βερίκοκο ή και ροδάκινο!

Υλικά :

600 γρ. βερίκοκα 1 βιτάμ 300 γρ. ζάχαρη 200 γρ. ινδοκάρυδο 5 αυγά 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 baking powder 2 βανίλιες 1 πρέζα αλάτι 100 γρ. αμύγδαλο φιλε 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο 6-7 κουτ. σούπας νερό

Δειτε ακομα Κέικ βουτηγμένο σε σοκολάτα και καρύδα !!!

Εκτέλεση :

Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στις αντιστάσεις. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking. Διαλέγουμε ώριμα βερίκοκα, μαλακά μεν χωρίς χτυπήματα όχι όμως να τα πιάνουμε στο χέρι και να λιώνουν

Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

Τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε στην μέση αφαιρώντας το κουκούτσι και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ να ασπρίσει και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά,

Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

τις βανίλιες και τα δουλεύουμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ινδοκάρυδο

Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιόμορφο μίγμα. Σταματάμε το μίξερ και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά. Αν το μείγμα μας βγει σφιχτό προσθέτουμε 2-3 κουτ. σούπας γάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι ένα ταψάκι διαμέτρου 22 – 24 εκ.

 

Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Βάζουμε τα βερίκοκα ομοιόμορφα βυθίζοντας τα ελαφρώς μέσα στο μείγμα,

Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ

Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

και ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά

Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς περίπου 10 λεπτά. Στο διάστημα αυτό, βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι την μαρμελάδα με το νερό, ανακατεύουμε στο χαμηλό, ίσα που να ζεσταθεί η μαρμελάδα και να πάρει 1 βράση.

Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

Ρίχνουμε την μαρμελάδα πάνω στο κέικ και με την βοήθεια πινέλου την αλείφουμε στο επάνω μέρος του να γλασαριστεί.

Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

 

Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!Καλοκαιρινό  κέικ Βερίκοκο με ινδοκάρυδο!

Κεράστε το με λικέρ βερίκοκο – ροδάκινο!

Δειτε ακομα Το πιο εύκολο και αφράτο κέικ καρότο που φάγατε ποτέ

Αρετή Παπαδοπούλου
Αρετή Παπαδοπούλου

Είμαι η Αρετή Παπαδοπούλου ,Δημοτική υπάλληλος και μητέρα 2 αγοριών και ζω στην Πτολεμαΐδα Εορδαίας. Η αγάπη και το μεράκι μου για την κουζίνα ήταν το κίνητρο να δημιουργήσω την πολύ πετυχημένη στήλη μαγειρικής «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, και στο E-PTOLEMEOS.GR. Επίσης πολλές είναι οι αναφορές στις συνταγές μου, στα ιστολογία μεγάλων διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, όπως του Άκη Πετρετζίκη. Οι συνταγές μου απευθύνονται κυρίως σε ερασιτέχνες μαγείρους και μαγείρισσες. Δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας καθώς είναι δοκιμασμένες και γραμμένες απλοϊκά προκειμένου να γίνονται κατανοητές από όλους.Η μεγάλη μου αγάπη είναι τα γλυκά του κουταλιού και τα λικέρ!Θα τα λέμε και από δω κάθε Δευτέρα!


Close