Εύκολη μηλόπιτα καραμελωμένη με κομματάκια μήλου .

Μηλόπιτα καραμελωμένη με κομμάτια μήλου, μαρμελάδα και κανέλα. Με μόνο 5 υλικά φτιάχνουμε ένα υπέροχο γλυκό κάθε εποχής που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Τέλειο συνοδευτικό για το καφεδάκι μας ή τις απογευματινές λιγούρες.

Υλικα :

500 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
4-5 αβγά
260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

μήλα περίπου 3 – 4
κανέλα
Μαρμελάδα βερίκοκο η ροδάκινο.

Δείτε ακόμα Μηλόπιτα με επικάλυψη μερέντας και καρύδα πραγματικά απολαυστική! 

Εκτέλεση :

Φτιάχνω τη ζύμη για το κέικ και τη στρώνω στη φόρμα.

Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά.

Κόβω τα μήλα λεπτές φετούλες μισοφεγγαρακια και τα βάζω με ένα μπολ και ανακατεύω με ζάχαρη και κανέλα να πάει παντού.
Τα στρώνω επάνω στη ζύμη του κέικ στη σειρά σχεδόν κολλητά.
Ψήνω 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία ανάλογα το φούρνο. Το βγάζω και το αφήνω λίγο να κρυώσει και το κόβω σε μερίδες μέσα στο ταψί δηλ σε τετράγωνα κομμάτια χαράζω με το μαχαίρι βαθιά. Σε ένα κατσαρόλακι βάζω ένα βάζο μαρμελάδα εγώ παίρνω το Σπιν Σπαν το μικρό με λίγο νεράκι να διαλυθεί και να βράσει. Μόλις βράσει έτσι ζέστη την περιχύνουμε πάνω στο κομμένο κέικ για να μπει μέσα να το σιροπιάσει.
Ξαναβάζω στο φούρνο για 15 λεπτά να καραμελώσει από πάνω και να ρουφήξει μέσα να δέσει.
Είναι σαν κέικ και σαν γλυκό!!!! Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό βανίλια αλλά και με τον καφέ σας το απόγευμα!
Δοκιμάστε το είναι εύκολο πολύ και εντυπωσιακό!

Εύκολη μηλόπιτα καραμελωμένη με κομματάκια μήλου .

Εύκολη μηλόπιτα καραμελωμένη με κομματάκια μήλου .
Καλή επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Alexia Aidonidou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close