Νηστίσιμη Συνταγή - Σπανακόρυζο με καστανό ρύζι και 3χρωμη κινόα!!!

Πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική νηστίσιμη συνταγή για σπανακόρυζο! Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε. Θα αρέσει ακόμη και στα παιδιά!

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), το πράσο και το φινόκιο, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το σπανάκι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί. Προσθέτουμε την κινόα, το ρύζι, τα καρότα και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20′. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μάραθο και σιγοβράζουμε για ακόμη 5′.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.

Νηστίσιμη Συνταγή - Σπανακόρυζο με καστανό ρύζι και 3χρωμη κινόα!!!

 

Η συνταγή είναι από την καταπληκτική σελίδα  Μαμαδο μπερδεματα

 

Close