Πεντανόστιμα κουκιά φρέσκα γιαχνί

Μία συνταγή πολύ υγιεινή και νόστιμη! Ακόμη και στα παιδιά σας θα αρέσει γιατί έχει απίστευτη γεύση και μοσχοβολάει και όλο το σπίτι από τα μυρωδικά του!

Υλικά:
½ κιλό κουκιά
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο χοντρά
3 κρεμμυδάκια χλωρά κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
μισή κουπα χυμό ντομάτας η ντοματάκια κονκασέ
1/2 ματσάκι άνηθο (ή μάραθο) ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κ. γλ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 λέμονια (μέτρια) το χυμό τους

Δείτε ακόμη 15 φαγητά από 235 έως 370 θερμίδες

Πως θα τα κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα κουκιά βγάζουμε το φασόλι (κρατάμε και λίγα κομμάτια από τα τρυφερά φύλλα) αφαιρούμε το μαύρο σημάδι με μαχαίρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς περίπου για 25 λεπτά.
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα βρασμένα κουκιά, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό ζεστό.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 – 30 μέχρι να χυλώσουν προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού 10 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα, τα θέλουμε μαλακά και χυλωμενα.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία φίλες μου …Ένα φαγητό που μοσχομυρίζει ?

Η συνταγη είναι απο την καταπληκτικη σελίδα στο facebook Helena’s Greek cooking

Δείτε με ένα κλικ εδώ όλες τις συνταγές μας

 


Close