Ψαρονέφρι με πικάντικη σάλτσα και πατατοσαλάτα αρωματική

Ψαρονέφρι με πικάντικη σάλτσα και αρωματική πατατοσαλάτα με μαϊντανό και τουρσί. Μία εύκολη συνταγή για ψαρονέφρι ζουμερό με σκόρδο και δενδρολίβανο. Ένα φαγητό ιδανικό για το Κυριακάτικο ή το επίσημο τραπέζι. Είναι πεντανόστιμο και απολαυστικό. 

Υλικά (2 Άτομα)
Για το ψαρονέφρι
• 500 γραμ ψαρονέφρι (Ένα μεγάλο ή δύο μέτρια)
• 3 σκ μέτριες σκόρδο κομμένες στη μέση
• 2 κλων. δεντρολίβανο φρέσκο
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (το λευκό και λίγο απ το πράσινο μέρος)
• 2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
• 2 κσ Ελαιόλαδο
• 1 κ.σ Μουστάρδα μέτρια
• 1 κρασοπότηρο ζωμός (κότας ή εν προκειμένω από ψητό που είχα φυλαγμένο στο ψυγείο)
• 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
• Αλάτι, πιπέρι

Δείτε ακόμα Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών 

Για τις πατάτες με την αρωματική σως

• 4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
• 2 κ.σ  ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ μαγιονέζα
• 2 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
• 1 κ.γλ μουστάρδα (μέτρια ή πικάντικη ανάλογα τι σας αρέσει)
• 1 κ.γλ  Ελαιόλαδο
• 2-3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
• Αλάτι , πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα στα δύο κατά μήκος προσέχοντας να έχουν το ίδιο πάχος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα
Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε να κάψει ένα ευρύχωρο τηγάνι με βαρύ πάτο. Προσθέτουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε γυρίζοντας τα ώστε να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τα σκόρδα και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν σωθούν τα υγρά ρίχνουμε στο τηγάνι το ζωμό, τα κλωνάρια δεντρολίβανο και τη μουστάρδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 (από το 9 δηλ στο 1/3) σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 25-20 λεπτά (προσέχουμε ενδιάμεσα μη σωθούν τα υγρά και μας κολλήσει το φαγητό)
Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε αρκετό αλατισμένο νερό. Θα χρειαστούν επίσης 15-20 λεπτά.
Μέχρι να ετοιμαστούν ετοιμάζουμε το αρωματικό ντρεσιγκ για τις πατάτες.
Αφού ψιλοκόψουμε τα αρωματικά τα βάζουμε σε ευρύχωρο μπολ (υπολογίστε ότι θα προσθέστε και τις πατάτες ύστερα)
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε.
Μόλις βράσουν οι πατάτες (δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι ή πιρούνι αν μαλάκωσαν μέχρι το κέντρο) τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο μπολ με τα αρωματικά.
Εν τω μεταξύ πρέπει να έχει ετοιμαστεί και το κρέας. Εφόσον η περισσότερη σάλτσα έχει εξατμιστεί, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να πάρει μια δυο βράσεις, χωρίς καπάκι πλέον μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει όλη η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε ακόμα Πεντανόστιμο ψαρονέφρι γεμιστό! 

Ψαρονέφρι με πικάντικη σάλτσα και πατατοσαλάτα αρωματική
Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook Mediterranean Cook

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close