Ρυζόγαλο με ξύσμα απο πορτοκάλι!!

Ρυζόγαλο με ξύσμα από πορτοκάλι!!

Υλικά:

1 λίτρο γάλα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
300ml περίπου νερό
90 γρ ρύζι arborio
180γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι

 

Εκτέλεση:

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το ρύζι να βράσει και το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε από το γάλα 150ml και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι. Μόλις πάρει εκ νέου βράση ρίχνουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε συνεχως με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Μόλις είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια.
Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!!

Η συνταγη είναι απο την εκπληκτικη κλειστη ομαδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Elena Psillia

Close