10 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν οτι κάτι δεν πάει καλά με το ήπαρ σας!

Το ήπαρ είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος. Η κύρια λειτουργία αυτού του οργάνου είναι να φιλτράρει το αίμα. Μεταβολίζει επίσης τα φάρμακα, αποτοξινώνει από τα χημικά και παράγει πρωτεϊνες που είναι απαραίτητες για την πήξη του αίματος.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επιφέρει πολλούς κινδύνους, οι οποίοι μπορούν να βλάψουν το συκώτι, και το σώμα μας συνεχώς μας προειδοποιεί ότι είναι υπερφορτωμένο με δηλητηριώδεις ουσίες. Όταν βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση, το σώμα χρειάζεται επειγόντως αποτοξίνωση , προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των οργάνων του.

Δείτε ακόμη: Πρόωρα σημάδια που δείχνουν την ανάπτυξη του καρκίνου στο σώμα μας

Εδώ θα σας παρουσιάσουμε 10 αποκαλυπτικά σημάδια που δείχνουν ότι το συκώτι σας δυσλειτουργεί:

1.) Πόνος πάνω από τα μάτια

Ο πόνος στα μάτια μπορεί να σχετίζεται με ηπατικό πρόβλημα, αν αισθάνεστε έναν πονοκέφαλο που ξεκινά πίσω από τα μάτια, λόγω της ανισορροπίας του σώματος. Ο οργανισμός σας, σε αυτή την περίπτωση θα αντιδράσει  με φλεγμονή πίσω από τα μάτια, όταν το αίμα και τα τρόφιμα δεν  φιλτράρονται σωστά στο ήπαρ ή στην διαδικασία της πέψης.

2.) Κιρσοί  και αιμορροΐδες

Το πρόβλημα αυτό εκδηλώνεται, όταν το κυκλοφορικό σύστημα αρχίζει να αποτυγχάνει . Ένα δυσλειτουργικό συκώτι μπορεί να προκαλέσει κακή κυκλοφορία.

Δείτε ακόμη: Προειδοποιητικά σημάδια οτι το συκώτι σας είναι γεμάτο με τοξίνες και σας κάνει να παίρνετε βάρος

3. ) Η χρόνια κόπωση

Εάν αισθάνεστε χρόνια κόπωση τότε έχετε πρόβλημα με το συκώτι σας. Το συκώτι σας δεν είναι σε θέση να αποξινώσει το αίμα αποτελεσματικά όταν δεν είναι πια υγιές. Η μεταφορά του οξυγόνου σε όλο το σώμα είναι η κύρια λειτουργία του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία και έτσι το αίμα αν δεν έχει αποτοξινωθεί, δεν θα μπορεί να εκτελέσει σωστά αυτή την λειτουργία.

4.) Πόνος στο στομάχι μετά τη λήψη λιπαρών τροφών

Το ήπαρ βοηθά επίσης στην πέψη της τροφής. Συνήθως, μπορεί να νιώσετε στομαχόπονο μετά την κατανάλωση ενός λιπαρού γεύματος. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εάν η διατροφή σας είναι χαμηλή σε υπερβολικά επεξεργασμένα και λιπαρώδη τρόφιμα.

5.) Πόνος κάτω από τις ωμοπλάτες

Ο πόνος στα μάτια μπορεί να σχετίζεται με ηπατικό πρόβλημα, αν αισθάνεστε έναν πονοκέφαλο που ξεκινά πίσω από τα μάτια, λόγω της ανισορροπίας του σώματος.

6.) Πικρή γεύση στο στόμα μετά το φαγητό

Το συκώτι απελευθερώνει τη χολή προκειμένου να διασπάσει τα τρόφιμα στο πεπτικό σύστημα όταν τρώτε φαγητό. Ως αποτέλεσμα το συκώτι σας απελευθερώνει ασυνήθιστες ποσότητες χολής, έτσι μπορεί να παρατηρήσετε μια πικρή γεύση στο στόμα μετά την κατανάλωση του φαγητού σας.

7.) Ανοιχτόχρωμα και απαλά κόπρανα

8.) Ίκτερος

9.) “Επίθεση” χολής

10.) Τάσεις ναυτίας

Δεδομένου ότι το ήπαρ έχει άμεση «ανατροφοδότηση» για το πεπτικό σύστημα, είναι πολύ συνηθισμένο να αισθανόμαστε κάποια μορφή ναυτίας, όταν το ήπαρ δεν λειτουργεί σωστά. Όταν αντιμετωπίζετε ναυτία, σκεφτείτε τι τρόφιμα έχετε καταναλώσει. Καθώς θα έχετε περισσότερη ναυτία όταν καταναλώνετε τροφές με υψηλότερο φορτίο τοξικότητας.

Δείτε ακόμη: Η συμβολή του λεμφικού συστήματος στην άμυνα του οργανισμού, στην επιδιόρθωση των ιστών και στην απομάκρυνση των τοξινών

Χρήσιμες συμβουλές και κόλπα

  • Πιείτε αρκετό νερό
  • Μειώστε εντελώς τη κατανάλωσης αλκοόλ
  • Κάντε μια δίαιτας κυρίως φυτικής προέλευσης
  • Ζήστε με έναν υγιεινό τρόπο ζωής
  • Κάντε τακτική άσκηση
  • Μειώστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και τροφίμων επεξεργασμένου σιταριού
  • Το λεμόνι με νερό το πρωί θα κάνει το συκώτι σας να λειτουργεί με λιγότερο κόπο.

keepyourbody.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close