6 σημάδια που δείχνουν οτι έχετε φλεβική θρόμβωση

Η φλεβική θρόμβωση είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο είδος θρόμβου του αίματος. Οι θρόμβοι αίματος είναι μερικές φορές απαραίτητοι, αλλά η φλεβική θρόμβωση βάζει τη ζωή σας σε κίνδυνο! Δείτε γιατί! Τις περισσότερες φορές, οι θρόμβοι του αίματος μπορεί να κάνουν καλό. Όταν τραυματιζόμαστε, το αίμα χρειάζεται για να στερεοποιηθεί και να συγκεντρωθεί στη θέση του ώστε να βοηθήσει να σταματήσει η αιμορραγία. Αλλά, μερικές φορές οι θρόμβοι προκύπτουν, όταν δεν χρειάζονται, κάτι που μπορεί να σημαίνει οτι υπάρχει πρόβλημα, ειδικά εάν βρίσκονται βαθιά στις φλέβες κοντά στους μυς. Όταν οι θρόμβοι αίματος σχηματίζονται σε αυτό το βαθύτερο σημείο, μπορεί να είναι επώδυνοι και εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Στην πραγματικότητα, αυτό το είδος  θρόμβων ονομάζονται βαθιά φλεβική θρόμβωση. Η βαθιά  φλεβική θρόμβωση είναι σαν οδοφράγματα στους «δρόμους» του αίματος: προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση στην κυκλοφορία και εμποδίζουν τη ροή του αίματος για να κρατήσουν τη λειτουργία του συστήματος. Τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη πιο σοβαρό αν αυτοί αρχίσουν και κινούνται προς  τους πνεύμονες. Στη συνέχεια προκαλείται πνευμονική εμβολή (ΡΕ), ένας θρόμβος που αποτρέπει αυτά τα ζωτικά όργανα από τη λήψη του οξυγόνου και το αίμα που χρειάζονται. Αυτό μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες και άλλα όργανα, και μπορεί ακόμη και να αποβεί μοιραίο.
Μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε βαθιές φλεβικές θρομβώσεις από άλλους, γι ‘αυτό αξίζει να γνωρίζετε τους παράγοντες κινδύνου.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια , έτσι ώστε να μπορέσετε να ενεργήσετε γρήγορα. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα , καθώς αυτά συχνά αγνοούνται.

Μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε βαθιές φλεβικές θρομβώσεις από άλλους, γι ‘αυτό αξίζει να γνωρίζετε τους παράγοντες κινδύνου.

6 σημάδια της φλεβικής θρόμβωσης

1.)Υπερβολική φλεγμονή

Ένα πρησμένο πόδι ή χέρι είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της φλεβικής θρόμβωσης. Οι θρόμβοι αίματος μπορούν να εμποδίσουν την υγιή ροή του αίματος στα πόδια, και το αίμα μπορεί να μείνει πίσω από τον θρόμβο, προκαλώντας φλεγμονή. Να αρχίσετε να προσέχετε αν το πρήξιμο των άκρων σας αναπτύσσεται γρήγορα, ειδικά αν έχει γίνει επώδυνο.

Δείτε ακόμη: Πόνος στο αυτί: Λοίμωξη ή κρυολόγημα; Δείτε τα συμπτώματα

2.) Πόνος στο πόδι ή πόνος στο χέρι

Γενικά, ο πόνος της φλεβικής θρόμβωσης έρχεται με ένα συνδυασμό άλλων συμπτωμάτων όπως είναι το οίδημα ή ερυθρότητα, αλλά μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί χωρίς άλλα συμπτώματα. Δυστυχώς, ο πόνος ενός θρόμβου αίματος μπορεί εύκολα να εκληφθεί ως μυϊκή κράμπα ή κούραση, οπότε το πρόβλημα συχνά δεν διαγιγνώσκεται.

Η φλεβική θρόμβωση τείνει να χτυπάει κατά το περπάτημα ή όταν το πόδι είναι λυγισμένο προς τα πάνω. Εάν έχετε μια κράμπα που δεν φεύγει – ειδικά αν το δέρμα γύρω από αυτό είναι ζεστό ή αποχρωματισμένο – θα πρέπει να πάτε στο γιατρό για να του ρίξει μια ματιά.

3. ) Αποχρωματισμός δέρματος

Είναι αλήθεια ότι μια διάσειση είναι ένα είδος θρόμβου αίματος, αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί. Μπορείτε να δείτε μια μελανιά με κάποιο αποχρωματισμό, αλλά πιθανότατα θα δείτε ένα κοκκινωπό χρώμα. Η βαθιά φλεβική θρόμβωση προκαλεί ερυθρότητα στο προσβεβλημένο άκρο, και σας κάνει να αισθάνεστε ζεστό το χέρι ή το πόδι σας .

Δείτε ακόμη: Πως ο πόνος στα μέρη του σώματος σας δείχνει κάτι άλλο από αυτό που φαντάζεστε!

4.) Πόνοι στο στήθος

Ένας πόνος στο στήθος μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε μια καρδιακή προσβολή, αλλά θα μπορούσε να είναι μια πνευμονική εμβολή . Τόσο η πνευμονική εμβολή όσο και η καρδιακή προσβολή έχουν παρόμοια συμπτώματα . Ωστόσο, η πνευμονική εμβολή τείνει να είναι απότομη και έντονη, και αισθάνεστε χειρότερα όταν παίρνετε μια βαθιά αναπνοή. Ο πόνος από την καρδιακή προσβολή αρχίζει συχνά από τις ανώτερα περιοχές του σώματός σας, όπως τους ώμους, το σαγόνι ή το λαιμό σας. Η μεγαλύτερη ένδειξη οτι έχετε μια πνευμονική εμβολή είναι ο πόνος στην αναπνοή, γίνεται όλο και χειρότερος με κάθε ανάσα που κάνετε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, με αυτά τα συμπτώματα χρειάζεστε βοήθεια αμέσως.

5. Έλλειψη αναπνοής ή ταχυκαρδίες

Ένας θρόμβος αίματος στον πνεύμονα , επιβραδύνει τη ροή του οξυγόνου. Όταν το επίπεδο του οξυγόνου είναι χαμηλό, αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός ώστε να αντισταθμίσει την έλλειψη. Η αίσθηση σαν ένα φτερούγισμα στο στήθος και τα προβλήματα με την αναπνοή θα μπορούσε να είναι το σήμα από το σώμα σας ότι έχετε μια πνευμονική εμβολή που κρύβεται στους πνεύμονές σας. Μπορείτε επίσης να αισθάνεστει αδυναμία, ή ακόμα και να χάσετε τις αισθήσεις σας. Ζητήστε βοήθεια γρήγορα, ειδικά αν κάποιο από αυτά τα συμπτώματα εμφανιστεί ξαφνικά.

Δείτε ακόμη: Πότε το έμφραγμα »χτυπάει» τις γυναίκες;… Τα προειδοποιητικά σημάδια που όλες μας πρέπει να γνωρίζουμε!

6.) Ανεξήγητος βήχας

Δεν μπορείτε να σταματήσετε το βήχα; Εάν, αντιμετωπίζετε αναπνευστικά προβλήματα, ταχυκαρδίες, ή πόνο στο στήθος, θα μπορούσατε να αντιμετωπίζετε μια πνευμονική εμβολή .Ο βήχας είναι ξηρός, αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι μπορούν να φτύνουν βλέννα ή ακόμη και αίμα. Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε ένα γιατρό ή  επισκεφθείτε άμεσα ένα νοσοκομείο.

keepyourbody.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close