Τι είναι η  διαλείπουσα  νηστεία και πως βοηθά στην σωστή απώλεια βάρους

Το πιο δύσκολο μέρος στην προσπάθεια να χάσεις βάρος,είναι να τηρήσεις  μια διατροφή. Κάποιοι τα καταφέρνουν πολύ καλά για μια-δυο ημέρες και στη συνέχεια, η πείνα παίρνει πάλι τον έλεγχο.

Υπάρχει, επίσης ο συνδυασμός  σωστής διατροφής και άσκησης. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να χάσουν βάρος, ακόμα και όταν αλλάξουν τη διατροφή τους ή  ξεκινήσουν μια θεραπευτική αγωγή ασκήσεων.

Έτσι, καταφεύγουν σε επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής  ή άλλες ανθυγιεινές μεθόδους. Αυτό δεν είναι ένας καλός τρόπος για να χάσετε βάρος και να μην ξαναπάρετε κιλά. Θα μπορούσε να δώσει  βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, αλλά τις περισσότερες φορές  το βάρος θα επανέλθει.

διαιτα

 

Αν αυτό φαίνεται σαν ένα κοινό πρόβλημα, η διαιτανηστεία μπορεί να είναι μια επιλογή!

Τι είναι διαλείπουσα νηστεία;

Η διαλείπουσα νηστεία ακούγεται πολύ πιο περίπλοκη από ό, τι είναι στην πραγματικότητα, αλλά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρώτε μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Η πιο συνηθισμένη διαίρεση χρόνου για την διαλείπουσα νηστεία είναι 8 ώρες να τρώτε και 16 ώρες να μην τρώτε. Το νερό, τσάι, καφές και επιτρέπεται  αν είναι κάτω από 50 θερμίδες.

Αυτό μπορεί να φαίνεται ακραίο, αλλά  πρέπει να θυμόμαστε ότι ο μέσος ενήλικας κοιμάται περίπου 8 ώρες κάθε βράδυ. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σταματήσετε να τρώτε τέσσερις ώρες πριν πάτε για ύπνο και  άλλες τέσσερις ώρες μετά το ξύπνημα. Πολλοί άνθρωποι δεν τρώνε το πρωί γιατί είναι πολύ απασχολημένοι με την δουλειά, αλλά ο περιορισμός των σνακ αργά τη νύχτα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.

Πώς και γιατί η Διαλείπουσα νηστεία λειτουργεί

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να αναρωτιούνται, πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος;

Ο λόγος που τόσοι πολλοί αγωνίζονται με το βάρος τους, είναι επειδή τσιμπολογάνε συνέχεια και σπάνια μένουν χωρίς ένα γεύμα.

Ως αποτέλεσμα, τα σώματά τους έχουν προσαρμοστεί να καίνε την ζάχαρη. Η νηστεία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να την”επανεκκίνηση” του μεταβολισμού σας, έτσι ώστε το σώμα σας να  αρχίσει να καίει λίπος ως κύριο καύσιμο αντί για ζάχαρη, το οποίο θα σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό λίπος.

Μόλις η αντίσταση στην ινσουλίνη σας βελτιωθεί και είστε σε ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος, μπορείτε να αρχίσετε να τρώτε πιο συχνά,καθώς θα έχει αποκατασταθεί η ικανότητα του σώματός σας να καίει λίπος.Αυτό είναι το κλειδί για τη βιώσιμη διαχείριση του βάρους.

Έτσι, βασικά, η διαλείπουσα νηστεία βοηθά το σώμα στην καύση του λίπους αντί της ζάχαρης.Αυτό  καθιστά ευκολότερο να χάσετε βάρος και να μην ξαναπάρετε πίσω τα κιλά.

Η άσκηση και η νηστεία

διαιτα

 

Αν και φαίνεται λάθος, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι καλύτερη η άσκηση με άδειο στομάχι. Αυτή η θεωρία μας πηγαίνει πίσω στους προγόνους μας και τα καθήκοντα που εκτελούσαν, νηστικοί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να ασκούνται, νηστικοί.

 

Όσοι αθλούνται έχουν καλύτερα αποτελέσματα με την πρωινή άσκηση.. «Όσο λιγότερο γλυκόζη έχετε στο σύστημα σας, τόσο περισσότερο λίπος θα κάψετε. Ωστόσο, εάν οι στόχοι σας  σχετίζονται με την απόδοση (π.χ. να βελτιώσετε την αντοχή ή την ταχύτητα), η άσκηση χωρίς να τρώτε δεν είναι ότι καλύτερο, διότι η έλλειψη διαθέσιμης ενέργειας μπορεί να σας αποτρέψει από το να επιτύχετε τους στόχους σας.

Όσον αφορά την απώλεια βάρους, η άσκηση με άδειο στομάχι είναι το κλειδί!

Άλλα οφέλη για την υγεία της διαλείπουσας  νηστείας

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο British Journal, η διαλείπουσα νηστεία φαίνεται να έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Μείωση της χοληστερόλης
  •  Μείωση φλεγμονής
  • Μείωση  και πρόληψη διαβήτη Τύπου 2
  • Προστασία  Καρδιαγγειακών Ασθενειών

Είναι η διαλείπουσα νηστεία κατάλληλη για σας;

Όπως με κάθε νέα δίαιτα ή πρόγραμμα υγείας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε  έναν επαγγελματία πριν από την έναρξη της διαλείπουσας νηστείας.Βρείτε χρόνο για να συναντηθείτε με έναν γιατρό ή διατροφολόγο.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην ανταποκρίνονται καλά στη νηστεία. Τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή ο διαβήτης τύπου 1 θα μπορούσαν να κάνουν τη διαλείπουσα νηστεία επικίνδυνη. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να συμβουλευτείτε  έναν επαγγελματία.

davidwolfe

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close