Ανακουφιστείτε από τον πόνο στις αρθρώσεις του γόνατος και αυξήστε  την ευελιξία

Τα γόνατα διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, δεδομένου ότι είναι υπεύθυνα για την κινητικότητα, την ευελιξία και την ισορροπία του σώματος και μας βοηθούν να πηδήξουμε, να τρέξουμε, να περπατήσουμε και να σταθούμε.

Ωστόσο, μπορούν να πάθουν βλάβη που θα οδηγήσει σε πόνο που οφείλεται σε διάφορους λόγους.

γονατα

 

photo view pinterest

Για παράδειγμα, μια εντατική άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση πάνω στην άρθρωση του γονάτου καθώς μπορεί να υπάρχει  μειωμένη ποσότητα του ρευστού που λιπαίνει τις αρθρώσεις του γόνατος και αποτρέπει την τριβή με το οστό. Στην περίπτωση αυτή, το μηριαίο οστό και το οστό του γονάτου μπορεί να αγγίζονται και να προκαλέσουν πόνο.

Ο πόνος μπορεί επίσης να προκληθεί από την ακατάλληλα υποδήματα, όπως για παράδειγμα, τα υψηλά τακούνια που προκαλούν μεγάλη πίεση στις αρθρώσεις των ποδιών από τα γόνατα.

Επιπλέον, το υπερβολικό βάρος σώματος προκαλεί επίσης θέματα, καθώς τα γόνατα  πρέπει να το μεταφέρουν.

 

Ωστόσο, υπάρχει μια φυσική θεραπεία που θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις του γόνατος με απολύτως ασφαλές και νόστιμο τρόπο. Τα συστατικά του είναι υψηλά σε αντιφλεγμονώδεις ουσίες, οι οποίες θα ανακουφίσουν τον πόνο και το πρήξιμο της άρθρωσης του γόνατος.

Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο, βρομελίνη, βιταμίνη C και μαγνήσιο και έτσι παρέχουν ζωτικότητα και δύναμη στα οστά. Περιλαμβάνουν πορτοκάλια, κανέλα, πλιγούρι βρώμης, αμύγδαλα, ανανά και φυσικό μέλι.

Δείτε εδώ 5 ασκήσεις για να δυναμώσετε τα γόνατα σας και να κάνετε πιο άνετο το περπάτημα

Πως θα προετοιμάσετε αυτό το νόστιμο smoothie των 6 συστατικών  :

smoothie-knee

συστατικά:

1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
7 gr κανέλα
2 φλιτζάνια πλιγούρι βρώμης
40γρ αμύγδαλα
2 φλιτζάνια κομμένο σε φέτες ανανά
40gr ακατέργαστο μέλι
1φλιτζάνι καθαρό νερό

Μέθοδος παρασκευής:

Προσθέστε το αλεύρι βρώμης σε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε το. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό ανανά στην κατσαρόλα. Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε το μέλι, το πορτοκάλι, τα αμύγδαλα και την κανέλα, για να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ποιος ο λόγος που πονάνε τα πόδια σας;Δείτε εδώ όλες τις πιθανές αιτίες

Στη συνέχεια, προσθέστε το  πλιγούρι βρώμης και τον χυμό ανανά στο μπλέντερ και ανακατέψτε το μείγμα για μια ακόμη φορά. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά παγάκια στο smoothie!

Εκτός από την καταπληκτική γεύση και την οσμή του, αυτό το smoothie θα σας ανακουφίσει από τον πόνο στις αρθρώσεις του γόνατος και θα αυξήσει την ευελιξία και την κινητικότητα σας.

keepyourbody

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close