7 σημάδια που δείχνουν οτι κάποιος σας ζηλεύει και πως να τον αποφύγετε

Αναρωτιέστε αν κάποιος σας ζηλεύει; Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 7 σημάδια με τα οποία θα μπορείτε να καταλάβετε αν κάποιος σας ζηλεύει ή όχι;

Αν αναρωτιέστε εάν οι φίλοι σας σας ζηλεύουν αντί να είναι χαρούμενοι για σας, μπορείτε να το ανακαλύψετε από τα παρακάτω σημάδια.

#1 Δεν νιώθουν χαρούμενοι για τα κατορθώματά σας

Το νούμερο ένα σημάδι οτι κάποιος δεν είναι χαρούμενος για αυτά που έχετε καταφέρει είναι όταν σας συγχαίρει ψεύτικα, στριφογυρίζοντας τα μάτια του κατά το χαιρετισμό. ” Οι φίλοι αυτοί προσποιούνται όταν τους λέτε καλά νέα”. Αυτό είναι ένα κλασικό σημάδι ζήλιας.

Δείτε ακόμη: Ζήλια η αλλιώς κρύβω το FBI μέσα μου!!!!

# 2 Προσπαθεί να μειώσει αυτά που έχετε επιτύχει

Ένα κλασικό σημάδι ενός ζηλιάρη φίλου είναι όταν αυτός προσπαθεί να μειώσει αυτά που έχετε καταφέρει ή σας κάνει να νιώσετε οτι δεν έχετε επιτύχει εντελώς τίποτα. Με αυτό το τρόπο αισθάνεται οτι φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα του.

# 3 Σας μιμείται

Η απομίμηση είναι πολλές φορές σημάδι ζήλιας. Κάποιος που ζηλεύει τα επιτεύγματά σας μπορεί να θέλει να προσπαθήσει να τα αντιγράψει και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό παρά να σας μιμηθεί. Κάποιος μπορεί να προσπαθεί να αντιγράψει τις κινήσεις σας, ώστε να σας μοιάσει.

Κάποιος μπορεί να προσπαθεί να αντιγράψει τις κινήσεις σας, ώστε να σας μοιάσει.

Δείτε ακόμη: Η Ζηλια αναμεσα στα αδελφια και πως να την αντιμετωπισετε!

# 4 Σας ανταγωνίζεται συνεχώς

Όταν κάποιος σας ζηλεύει θέλει να σας ανταγωνίζεται συνεχώς. Ο υπερβολικός ανταγωνισμός είναι συνώνυμο της ζήλιας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε ένας ”φίλος” σας να σας ανταγωνιστεί, οπότε μην αμελείτε αυτό το σημάδι.

7 σημάδια που δείχνουν οτι κάποιος σας ζηλεύει και πως να τον αποφύγετε

#5 Αρνητικότητα

Μπορεί αυτός ο φίλος να σας μισεί χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό. Η αρνητική στάση του μπορεί να είναι παθητική αλλά να είναι εξίσου τοξική. Αν ο φίλος σας είναι αρνητικός σε οτι έχετε επιτύχει, τότε μάλλον ζηλεύει.

#6 Σας αποθαρρύνει ενεργά

Ο φίλος σας μπορεί να σας επικρίνει ή να σας υπενθυμίζει συνεχώς τις προηγούμενες αποτυχίες σας. Οι φίλοι που σας αποθαρρύνουν πιθανότατα σας ζηλεύουν.

Δείτε ακόμη: Κόρες που δεν έχουν αγαπηθεί από τις μητέρες τους: 7 κοινά Τραύματα

# 7 Είναι εμμονικός με την κοινωνική και οικονομική του κατάσταση

Εάν ο φίλος σας είναι εμμονικός με την κοινωνική και οικονομική κατάσταση, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να ζηλεύει το δικό σας στάτους.   Κάποιος που είναι εμμονικός με αυτά τα πράγματα είναι πιθανό να ζηλεύει. Προσέξτε τα άτομα που έχουν εμμονή με τη κοινωνική τους θέση.

Προκειμένου να το αποφύγετε όλο αυτό είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς

Να ανοίγεστε και να είστε ειλικρινείς με τους φίλους σας. Εάν αισθάνεστε αυτή τη ζήλια τότε ίσως πρέπει να μιλήσετε γι ‘αυτό με τον φίλο/η σας. Θα πρέπει να ακούτε τους φίλους σας πιο συχνά και οι προθέσεις σας να είναι ειλικρινείς όταν τους συγχαίρετε για τα κατορθώματά τους. Πολλές φορές η ζήλια μπορεί να προκληθεί από την έλλειψη αναγνώρισης όλων αυτών που έχουν καταφέρει οι φίλοι σας. Σκεφτείτε ότι ίσως οι φίλοι σας να χρειάζονται περισσότερη αποδοχή και έπαινο για αυτά που έχουν καταφέρει.

Close