Μήπως κοιμάστε σε αυτή τη θέση το βράδυ; Δείτε τι κίνδυνοι παραμονεύουν...

Ο καθένας μας, όταν κοιμάται συνήθως παίρνει μια συγκεκριμένη θέση στο κραβάτι του. Ωστόσο, το ξέρατε οτι ορισμένες θέσεις ύπνου προκαλούν παρενέργειες και για αυτό το λόγο καλό είναι να τις αποφεύγετε;  Ας πούμε και οι εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο επειδή βρίσκονται στην ίδια θέση για 8 ώρες, αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία τους, το ίδιο συμβαίνει και όταν εσείς κοιμάστε στην ίδια θέση για 8 ώρες κάθε βράδυ.

Δείτε ακόμη: Δείτε γιατί είναι σημαντικός για την υγειά μας ο μεσημεριανός ύπνος

Ο ύπνος μας επιτρέπει να ξεκουραστούμε και να συγκεντρώσουμε ενέργεια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα. Ο τρόπος που κοιμόμαστε έχει τεράστια επίδραση στη συνολική ευημερία μας και όταν δεν κοιμόμαστε σωστά, αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας.

Ο ύπνος μας επιτρέπει να ξεκουραστούμε και να συγκεντρώσουμε ενέργεια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα.

Για παράδειγμα, αν έχετε την τάση να κοιμάστε στη δεξιά πλευρά σας, τότε σίγουρα βιώνετε συχνό πόνο στον ώμο, ενώ αν κοιμάστε ανάσκελα, ίσως να είστε επιρρεπείς σε πόνο στην πλάτη. Σύμφωνα με τον Andrew Bang, στο σώμα μας, αρέσουν οι εναλλαγές. Για παράδειγμα, αν σας παίρνει ο ύπνος ανάσκελα, μεταβείτε στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά σας, αν τύχει να ξυπνήσετε κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα. Το να κοιμάστε ανάσκελα είναι συνήθως πολύ πιο άνετο και λιγότερο αγχώδες για την σπονδυλική στήλη από το να κοιμάστε μπρούμυτα.

Δείτε ακόμη: Ανακουφιστείτε από τους πόνους στα γόνατα,την πλάτη και τα ισχία με 4 απλές ασκήσεις

Οι τρεις θέσεις ύπνου, μπρούμυτα, ανάσκελα ή στη κάθε πλευρά, η καθεμιά έχει τη δική της επίδραση στην υγεία σας. Μερικές φορές, το να κοιμάστε μπρούμυτα αυτό μπορεί να προκαλέσει ροχαλητό, και αν έχετε την τάση να ροχαλίζετε, αν κοιμηθείτε ανάσκελα, αυτό θα επιδεινώσει την κατάστασή σας. Επιπλέον, αν κοιμάστε μπρούμυτα πιέζοντας το λαιμό και την πλάτη, το να έχετε ένα καλό βραδινό ύπνο αποτελεί απατηλό όνειρο. Η καλύτερη θέση ύπνου είναι να κοιμάστε στο πλάι, στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά.

Δείτε ακόμη: Ύπνος με τα παιδιά;Ένας μπαμπάς εξομολογείτε

Σε αυτή τη θέση, δεν θα ροχαλίζετε ή θα ροχαλίζετε λιγότερο. Ωστόσο, αυτή η θέση δεν είναι πολύ καλή για την σπονδυλική στήλη, έτσι καλό θα ήταν να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας όταν κοιμάστε στο πλάι. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για τις παρενέργειες των θέσεων ύπνου:

Πηγή: yourstylishlife.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close