"Ο μπαμπάς μου ήταν για μένα… η μαμά μου!"

μαμά Πωλίνα

Ανακάλυψα πριν μερικούς μήνες το site σας, μιας και είχα μείνει έγκυος, αλλα τελικά η εγκυμοσύνη μου δεν ευδοκίμησε. Προχωράω ακάθεκτη και ελπίζω σε μια καινουρια εγκυμοσύνη. Θέλω να σας διηγηθω την ιστορία μου, μάλλον από ανάγκη για ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μπαμπά μου.

Τα παιδικά μου χρόνια δεν ήταν αυτά που θα επιθυμούσε ένα παιδί. Μόλις στα 5 μου θυμάμαι τους ομηρικούς καυγάδες των γονιών μου… Μια μάνα, αν μπορει να την χαρακτηρίσει κανείς έτσι, να εγκαταλείπει σπίτι και παιδιά, χωρίς να δίνει σημασία στα παρακάλια δυο μικρών παιδιων «Mαμά, μην φεύγεις«.

Δείτε ακόμα: Η μαμά και ο μπαμπάς μέσα από τα μάτια ενός παιδιού από τη γέννηση του μέχρι τη δημιουργία της δικής του οικογένειας

Στους 8 μηνες επιστρέφει για να αρχίσει το μαρτύριο μου. Μικρό σε διαρκεια, αλλά μεγάλο μες στην παιδική μου ψυχή. Αφού φρόντισε να κλειδωσει έξω τον πατέρα μου μια μέρα γυρνώντας από την δουλειά και να αλλαξουμε σπίτι σε μικρο διάστημα, δεν δέχτηκα ούτε ένα της χάδι πάνω μου, παρά μόνο όλη την βαναυσότητα και το μισος που θα μπορουσε να δεχτεί κάποιος. Καταλάβαινα τα πάντα, ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο και η αλήθεια πονάει, όταν στην λέει το παιδί σου.

Δείτε ακόμα: Πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο κόσμος να λέει στους μπαμπάδες αυτές τις 6 φράσεις!

Και η ίδια φρόντιζε να πονάει εμένα.

Για μένα ήταν και τα δυο μαζί, μαμά και μπαμπάς στα πάντα.

Ώσπου ήρθε η μέρα που η δικαιοσύνη εβγαλε απόφαση. Θα έμενα με τον μπαμπά μου… Και όλα ήταν τέλεια από κει και πέρα.. Μια αγκαλιά τεράστια που κλείστηκα μέσα της για πολλά χρόνια ως την ωρα που έκανα την δική μου οικογένεια… Ένας άνθρωπος που ήταν διπλα μου στις χαρές μου και τις λύπες μου, στις αρρώστιες μου, στις ανησυχίες μου. Πάντα πρόθυμος να ακούσει αυτά που με απασχολούν, να μου δώσει λεφτά όταν έπρεπε να πάω πρώτη φορά στον γυναικολόγο, να ξέρει τις σχέσεις μου και κυρίως να διώξει τα φαντάσματα του παρελθόντος, όσο μπορούσε τουλάχιστον.

Δείτε ακόμα: Αν είσαι μελλοντικός μπαμπάς, αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την έγκυο γυναίκα σου

Για μένα ήταν και τα δυο μαζί, μαμά και μπαμπάς στα πάντα.

Σε ευχαριστω πολύ φυλακα-άγγελε μου, που θυσιάσες την δική σου ζωή για την δική μου και που μου έδωσες το παραδειγμα πως πρέπει να μεγαλώσω τα δικά μου παιδιά.

Πωλίνα

Πηγή: eimaimama
Close