Οι 10 πολυτιμότερες συμβουλές ψυχολόγων που θα σου αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι, μέσα από αληθινές μαρτυρίες!

Ο ψυχολόγος δεν είναι γιατρός, και η επίσκεψη σε ψυχολόγο ή ακόμη και οι συνεδρίες δεν σημαίνουν ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα ή είμαστε άρρωστοι. Ο ψυχολόγος είναι ένας σύμβουλος, που μπορεί να μας βοηθάει σε προβληματισμούς μας, στο να μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να τον αποδεχόμαστε, στο να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τη ζωή μας και τους στόχους μας μέσα σε αυτή.

Ένας ψυχολόγος μπορεί να προσφέρει τεράστια βοήθεια ακόμη και αν νομίζουμε πως δεν την χρειαζόμαστε. Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους το έχουν ανάγκη. Και αν δεν θέλετε ακόμη να επισκεφθείτε κάποιον, παρακάτω θα βρείτε, από το mama365.gr, μερικές πραγματικές μαρτυρίες ανθρώπων που επισκέφθηκαν ψυχολόγο, και τους άλλαξε τη ζωή και τον τρόπο σκέψης τους!

Δειτε ακομα Πού οφείλονται οι ψυχολογικές μεταπτώσεις της εγκύου

1. Περιόρισε τη λέξη «πρέπει» στο λεξιλόγιό σου όσο περισσότερο μπορείς.

«Ανησυχούσα τόσο πολύ για το τι “πρέπει” να κάνω, που δεν μπορούσα να απολαύσω τίποτα απ’ αυτά που ήθελα. Από τότε που μου έδωσε αυτή τη συμβουλή, προσπαθώ να διαχωρίσω τα πάντα σε πράγματα “που θέλω να κάνω” και σε πράγματα που “πρέπει να κάνω”.»

2. Αν δεν είναι στο χέρι σου, δεν έχει νόημα να ανησυχείς.

«Ειδικά όταν τα πράγματα βρίσκονται υπό τον έλεγχο άλλων και εκείνοι θα αποφασίσουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν.»

3. Θυμήσου: κανείς δεν σκέφτεται εσένα, όσο σκέφτεσαι εσύ τον εαυτό σου.

«Έχω πολύ συχνά την εντύπωση ότι ο κόσμος δεν με συμπαθεί κι ότι θέλει να με βλάψει. Στην πραγματικότητα, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Οι άνθρωποι είναι επικεντρωμένοι στους εαυτούς τους. Τα περισσότερα πράγματα που αισθανόμαστε και για τα οποία ανησυχούμε είναι στο κεφάλι μας.»

Οι 10 πολυτιμότερες συμβουλές ψυχολόγων που θα σου αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι, μέσα από αληθινές μαρτυρίες!

4. Πάλεψε για τη βελτίωση, όχι για την τελειότητα.

Δική μας σημείωση: όταν είσαι, για παράδειγμα, δάσκαλος, το ζήτημα δεν είναι να κάνεις έναν μαθητή του 13 να φτάσει στο 20. Το ζήτημα είναι να γίνει καλύτερος –κάνοντας ένα βηματάκι τη φορά. Το 20 είναι το τέλος της διαδρομής, όχι ο επόμενος στόχος.

5. Το πού βρίσκεσαι τώρα, δεν είναι αυτό που είσαι.

«Είμαι θλιμμένος και θυμωμένος σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι αδύναμος άνθρωπος. Το αυτοκίνητο και το σπίτι μου είναι ακατάστατα τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι τεμπέλης. Αυτή η συμβουλή με βοήθησε να ξεφύγω από πολλή περιττή αυτοκριτική.»

6. Επίτρεψε στον εαυτό σου να αποτύχει μια στο τόσο.

7. Δεν πρέπει να είσαι αυστηρός με τον τωρινό εαυτό σου βασισμένος στο πώς συμπεριφέρθηκε ο παρελθοντικός σου εαυτός.

«Υπάρχουν πράγματα που έκανες ή είπες για τα οποία ίσως δεν είσαι περήφανος. Όμως ίσως πρέπει να επανεξετάσεις τη σημασία τους, αν έμαθες απ’ αυτά κι αν προσπαθείς να βελτιωθείς.»

Οι 10 πολυτιμότερες συμβουλές ψυχολόγων που θα σου αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι, μέσα από αληθινές μαρτυρίες!

8. Όλα εξαρτώνται από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σου.

«Το γνωσιακό-συμπεριφοριστικό τρίγωνο: οι σκέψεις σου επηρεάζουν τα αισθήματά σου, τα αισθήματά σου επηρεάζουν τη συμπεριφορά σου, η συμπεριφορά σου επηρεάζει τα αισθήματά σου, τα αισθήματά σου επηρεάζουν τις σκέψεις σου. Είναι όλα δεμένα μεταξύ τους. Αν τα αισθήματά σου είναι μπερδεμένα, πρέπει ν’ αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι τα πράγματα. Αν μπορέσεις ν’ αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι τα πράγματα άμεσα και αποφασιστικά, θα μπορέσει να αλλάξεις τον τρόπο που νιώθεις για τον εαυτό σου, τους ανθρώπους και το περιβάλλον σου, αλλά και τη συμπεριφορά σου.»

9. Οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν… απεριόριστη πρόσβαση σε ‘σένα.

«Δεν είσαι υποχρεωμένη να βοηθήσεις τον καθένα. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να σε κάνουν ψυχοθεραπευτή τους. Είσαι φίλος τους και όχι ψυχολόγος τους. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να εναποθέτουν το πρόβλημά τους πάνω σου, χωρίς να σκέφτονται πώς αυτό μπορεί να σε επηρεάσει. Έχεις το δικαίωμα να πεις “όχι” σε οποιονδήποτε.»

10. Το άγχος σε κάνει να υπερεκτιμάς τους κινδύνους και, ταυτόχρονα, να υποτιμάς τη δυνατότητά σου να τους αντιμετωπίσεις.

Ίσως μετά από αυτό ο ψυχολόγος να σας φανεί ένας άνθρωπος που μπορεί να σας καθοδηγήσει. Να ακούσει τα προβλήματά σας και να μπορέσει να “ξεκλειδώσει” τον ίδιο σας τον εαυτό.
Μια δοκιμή ίσως σας πείσει και ίσως σας αλλάξει τη ζωή σας!

Δειτε ακομα 11+1 προειδοποιητικά σημάδια ότι χειραγωγείστε ψυχολογικά

Με πληροφορίες από mama365.gr

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close