Οι εκπληκτικοί λόγοι που θα σας κάνουν να μην ξαναπετάξετε τη φλούδα από το καρπούζι!

Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε όταν πρόκειται για το καλοκαίρι και τα φρούτα, είναι ότι αυτή η εποχή του χρόνου δεν νοείται χωρίς καρπούζι. Πως μπορείς να αντισταθείς σε κάτι τόσο γλυκό, δροσιστικό και υγιεινό; Αλλά το καρπούζι δεν είναι μόνο η γλυκιά, κόκκινη σάρκα του.

Υπάρχει ένα μέρος αυτού του φρούτου που πιθανώς αγνοείτε αλλά δεν πρέπει: η φλούδα!

Το πιο δημοφιλές μέρος του καρπουζιού είναι η κόκκινη σάρκα του, αλλά όπως συμβαίνει και στον ξάδερφό του, το αγγούρι, όλο το φρούτο είναι βρώσιμο. Αυτό περιλαμβάνει το σκληρό άσπρο μέρος της φλούδας που συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια ή, στην καλύτερη περίπτωση, στον κάδο κομποστοποίησης. Η τραγανή υφή του είναι παρόμοια με του αγγουριού και είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στην κουζίνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφαιρέσετε προσεκτικά την πράσινη εξωτερική φλούδα πριν του δώσετε ζωή.

Οι φλούδες του καρπουζιού περιέχουν όχι μόνο όλα τα θρεπτικά συστατικά με την υπόλοιπη ζουμερή σάρκα του αλλά και υψηλότερες συγκεντρώσεις ορισμένων αντιοξειδωτικών, ανόργανων συστατικών, βιταμινών και ενεργών ουσιών.

Διαβάστε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.


Close