Όταν και αν παίρνεις τα πράγματα προσωπικά, τότε η ζωή μετατρέπεται σε αγγαρεία

Να είσαι σαν τον βασιλιά Τζανάκα – ένας αφυπνισμένος βασιλιάς που διοικούσε το βασίλειό του με δικαιοσύνη και αγάπη και τον σέβονταν όλοι. Γιατί τον σέβονταν; Γιατί ήταν ένα αφυπνισμένο ον και όλες του οι ενέργειες και οι σκέψεις του ήταν απρόσωπες και συνεπώς σε αρμονία με την Ύπαρξη.

Τη στιγμή που αρχίζεις να παίρνεις τα πράγματα προσωπικά, η ζωή μετατρέπεται σε αγγαρεία και η αρμονία διαταράσσεται. Όσο περισσότερο μένεις με την Ύπαρξη, τόσο περισσότερο λειτουργείς από τη μεριά της απρόσωπης συνειδητότητας και η ζωή κυλάει όμορφα. Μάλιστα δεν είσαι καν προσκολλημένος σ’ αυτή τη ροή. Είναι μια όμορφη ροή επειδή ρέει με αρμονία και ως αρμονία.

Τη στιγμή που αρχίζεις να παίρνεις τα πράγματα προσωπικά, η ζωή μετατρέπεται σε αγγαρεία και η αρμονία διαταράσσεται

Δείτε ακόμη: Τι δηλώνει το αγαπημένο χρώμα του παιδιού για την ψυχολογία του

Κάποια στιγμή στη ζωή σου εμφανίζεται μια πρόκληση και πρέπει να παρθεί μια απόφαση. Μερικές φορές έτσι έρχονται τα πράγματα. Αν πας προς τη μια κατεύθυνση θα οδηγηθείς σε ένα πεδίο θορύβου και σύγχυσης. Αν πας προς την αντίθετη κατεύθυνση θα οδηγηθείς προς τη σιωπή, τη χαρά και την εσωτερική ακινησία.

Ο σοφός κάνει την ύψιστη επιλογή μέχρι που η ίδια η επιλογή εξαφανίζεται. Ζει με τους καρπούς των ύψιστων επιλογών του και είναι ένα με τη ροή της ζωής.

Δείτε ακόμη: Το να σας αγκαλιάζει κάποιος καθημερινά είναι πολύ σημαντικό…. Δείτε γιατί…

Το ποτάμι δεν ρωτάει προς τα πού να κυλήσει. Δεν λέει «να στρίψω εδώ ή όχι;». Απλώς ρέει φυσιολογικά. Η ύπαρξή σου, ως μια έκφραση της ζωής, μπορεί να γίνει ένα τέτοιο όμορφο ποτάμι.

*Από ομιλία του Μούτζι
Μετάφραση: Νίκος Μπάτρας

Πηγή: mymind.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.


Close