Ποιες τροφές δημιουργούν πρήξιμο στην κοιλιά και δεν χωνεύονται εύκολα

Εσείς γνωρίζετε ποιες τροφές προκαλούν φούσκωμα στη κοιλιά και δεν χωνεύονται εύκολα; Δείτε ποιες ειναι.

Οι ειδικοί απαντούν!

Το στρες επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το βάρος, μιας και επηρεάζει τα επίπεδα της ινσουλίνης, μιας ορμόνης που μειώνει τη γλυκόζη που καταναλώνουμε, όσο και της κορτιζόλης, μιας ορμόνη που εκκρίνεται όταν αγχωνόμαστε και ευνοούν την εναπόθεση του λίπους.

Όταν καταναλώνουμε περισσότερη γλυκόζη από αυτήν που χρειαζόμαστε, η ινσουλίνη τη μετατρέπει σε λίπος, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς και των γλουτών. Η μεγάλη παραγωγή της κορτιζόλης, επίσης, ευνοεί τη συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά.

Ιδιαίτερα δύσπεπτα είναι τα όσπρια και οι τροφές πλούσιες σε λίπος (μπορεί να συμβάλλουν στο αίσθημα ‘βάρους’ καθώς επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης).

Διαβάστε περισσότερα στο apithano.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close