Το post αυτής της μαμάς έγινε viral.. Και πρέπει να το διαβάσει κάθε νέα μαμά

Όσο και να λατρεύουμε τα μωρά μας, η ανατροφή τους είναι μια σκληρή δουλειά. Μερικές φορές μια ενθαρρυντική λέξη από μια μαμά που περνάει τα ίδια με εμάς είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να ανέβουμε και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση. Η Jen Hatmaker είναι μία από αυτές τις μητέρες που κάνει αυτό ακριβώς. Το post αυτής της νέας μαμάς σίγουρα θα σας ενθαρρύνει.

Η συγγραφέας, blogger, οικοδέσποινα του HGTV και εκπληκτική μαμά Jen Hatmaker μοιράστηκε πρόσφατα μια φωτογραφία στο Facebook, η οποία είχε τραβηχθεί πριν από 15 χρόνια. Η φωτογραφία λήφθηκε λίγες ώρες αφότου η Hatmaker γέννησε το τρίτο της παιδί, τον Caleb. Ακόμα κι αν ήταν εξαντλημένη, αν και πονούσε πολύ και ήταν γεμάτη ράμματα, έκανε την προσπάθεια να κρατήσει κοντά τον 4χρονο Γκάιν και το 2χρονο Σίδνεϊ και να τους διαβάσει μια ιστορία. Γιατί αυτό κάνουν οι μητέρες. Βάζουμε τις ανάγκες των παιδιών μας πριν από τη δικές μας χωρίς να σκεφτόμαστε δύο φορές γι ‘αυτό.

Το post αυτής της μαμάς έγινε viral.. Και πρέπει να το διαβάσει κάθε νέα μαμάJen Hatmaker/Facebook

Τα παιδιά της Hatmaker είναι τώρα στην εφηβεία , έτσι η φωτογραφία αυτή την έκανε να κατακλυστεί με πολλά συναισθήματα. Αν και πάνε χρόνια, λέει αισθάνομαι σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε . “Όσο βλέπω την φωτογραφία με τα μωρά μου, δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου”, γράφει. “Μπορώ κυριολεκτικά να τα αισθανθώ πάνω μου, με τα ξανθά μαλλάκια τους και το απαλό δερματάκι τους. Θυμάμαι ακριβώς πώς αισθάνονταν στην αγκαλιά μου. Οι χαρές της ζωής μου…. μετα βίας κοιτάζω τα προσωπάκια τους.

Μερικές φορές μια ενθαρρυντική λέξη από μια μαμά που περνάει τα ίδια με εμάς είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να ανέβουμε και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Αλλά παρόλο που η κάθε μαμά, κοιτάζοντας τις παιδικές φωτογραφίες των παιδιών της, μπορεί να κάνει τη μάσκαρα της να τρέξει , η Hatmaker παραδέχεται ότι τα περισσότερα από τα δάκρυά της ήταν για τον νεότερο εαυτό της. “Ήμουν 27 ετών και μετά από πέντε ώρες τοκετού, έφερα και το τρίτο μωρό μου στον κόσμο”, γράφει. “Ήταν πιασμένη και κουρασμένη, αλλά φώναξε τα μεγάλα μωρά της στο κρεβάτι της για να τα αγκαλιάσει και να τους διαβάσει μια ιστορία, έτσι ώστε να ξέρουν ότι ήταν ακόμα για αυτή το φεγγάρι της και τα αστέρια της. Την επόμενη μέρα γύρισε σπίτι και φρόντιζε τους μικρούς της θησαυρούς από το ξημέρωμα μέχρι και τη μέση της νύχτας, και μερικές φορές κατέληγε να κλαίει στο μπάνιο. Δεν υπήρξε ποτέ, αρκετός χρόνος για να τα καταφέρει όλα αλλά αυτή προσπαθούσε πολύ σκληρά ».

Δείτε ακόμη: » Ρωτήστε για το μικρό άγγελο μου» η παράκληση αυτή της μαμάς που ραγίζει καρδιές

Εντάξει, τώρα κλαίω…. Ευχαριστώ, Jen. Επειδή αυτό σημαίνει όταν λέει μια μαμά οτι «είμαι κουρασμένη». Σίγουρα, υποφέρουμε σοβαρά από την έλλειψη ύπνου, αλλά αυτό που πραγματικά εννοούμε είναι: “Προσπαθούμε πάρα πολύ σκληρά κάθε ώρα της ημέρας (και τη νύχτα) και μερικές φορές αισθανόμαστε οτι αυτό δεν είναι αρκετό.”

Δείτε ακόμη: Πίστευε οτι η μαμά του ήταν νεκρή.. Κράτησε στην αγκαλιά του τη μικρή αδερφή του και πήγε στο γειτονικό σπίτι για βοήθεια.. Μια συγκλονιστική ιστορία

Η Hatmaker δεν μπορεί πλέον να είναι μια από εμάς, αλλά θυμάται και μας συγχαίρει. “Εδώ είναι σήμερα το πρωί για όλες εσάς, τις νέες μαμάδες”, λέει. “Σας βλέπω…. θυμάμαι… ξέρω ακριβώς τι σημαίνει να έχετε να αλλάζετε πάνες σε δύο παιδιά και να θηλάσετε ένα ακόμη.. Θυμάμαι την εξάντληση που φτάνει μέχρι τα οστά σου μέχρι να κοιμηθείς με τα ρούχα σου και χωρίς να βγάλεις τους φακούς επαφής. ” (Σημείωση για μένα – πρέπει να σταματήσω να το κάνω αυτό.)

Το post αυτής της μαμάς έγινε viral.. Και πρέπει να το διαβάσει κάθε νέα μαμά

Αυτή θυμάται τις ανησυχίες και όλα όσα ζεί μια νέα μητέρα και λέει κάτι που οι νέες μητέρες απλά δεν ακούν αρκετά συχνά. “Θέλω να πω ότι η 27χρονη μαμά των τριών παιδιών θέλει να σας πει κάτι: Κάνετε εκπληκτική, πολύ καλή δουλειά”, γράφει. “Αγαπάτε πολύ τα παιδιά σας και το ξέρουν.”

Είναι εύκολο να νιώσουμε οτι πνιγόμαστε μέσα σε μια θάλασσα από παιχνίδια και πάνες, και οτι δεν θα τα καταφέρουμε μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών μας.. Αλλά η Hatmaker βρισκόταν εκεί που είμαστε εμείς τώρα και την πιστεύουμε όταν λέει ότι κάποια μέρα θα κοιτάξουμε πίσω και θα θαυμάσουμε το πόσο καλά τα καταφέραμε.

Δείτε ακόμη: 10 φόβοι που κάθε νέα μαμά έχει και πως μπορεί να τους ξεπεράσει

“Τόσο πολύ σας αγαπώ, νέες μαμάδες”, λέει. “Αγαπάτε τα μωρά σας, ακόμα κι αν πρέπει να διαβάσετε μια ιστορία στα δύο από αυτά στο κρεβάτι του νοσοκομείου που μόλις γεννήσατε το τρίτο σας παιδί – ξέρω ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Αλλά παρόλα αυτά αυτή η δουλειά που κάνετε είναι τόσο σημαντική, σας εμψυχώνω τώρα, καθώς βρίσκομαι από την άλλη πλευρά, και θα κρατήσω μια θέση εδώ και για εσάς, καθώς θα τα καταφέρετε “.

 

Πηγή: cafemom.com
Close