Είναι η καρδιά μου και είμαι τα πόδια της

Είναι η καρδιά μου και είμαι τα πόδια της

Ο Rick van Beek από το Μίσιγκαν δεν υπήρξε ποτέ του λάτρης του αθλητισμού και της υγιεινής ζωής. Αντ’ αυτού κάπνιζε δύο πακέτα την ημέρα, έπινε αρκετό αλκοόλ καθημερινά και μπαινόβγαινε στα μπαρ της περιοχής.

Ώσπου γεννήθηκε η 13χρονη σήμερα κόρη του Maddy, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, χωρίς να μπορεί να κινηθεί ή να μιλήσει. Ο Rick έκοψε αμέσως όλες τις κακές συνήθειες και τις αντικατέστησε με τον αθλητισμό.

superdaddy2
«Όταν η Maddy ήταν μόλις 3 μηνών οι γιατροί μάς ανακοίνωσαν για την παράλυση. Η μικρή δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε να περπατήσει, μόνο χαμογελούσε όταν την πήγαινα βόλτα στο πάρκο και ο αέρας χτυπούσε το πρόσωπό της. Αποφάσισα τότε να συμμετέχω σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, προσφέροντάς της χαρά», λέει ο Rick.
superdaddy3
Κάθε χρόνο ο Rick παίρνει την κόρη του μαζί του σε μαραθωνίους, σε αγώνες ποδηλασίας ή καγιάκ. Και αφού η ίδια δεν μπορεί να περπατήσει, εκείνος ή την κουβαλάει στα χέρια του μέχρι να τερματίσει ή την βάζει να καθίσει στο ειδικό αμαξάκι, το οποίο σέρνει πίσω από το ποδήλατό του, ή στο ειδικά διαμορφωμένο καγιάκ σε αγώνες κολύμβησης!
superdaddy4
«Είναι η καρδιά μου και είμαι τα πόδια της», λέει ο Rick. Άλλωστε η περίφημη ομάδα που έχει δημιουργήσει -η «Maddy Team», προκειμένου να συμμετέχει στους διάφορους αθλητικούς αγώνες, μετράει πολλές επιτυχίες. Όμως, η κατάταξη σε κάποιον αγώνα δεν έχει σημασία, «το σημαντικό είναι το χαμόγελο τής Maddy», λέει ο ίδιος.
 superdaddy5
Πηγή: www.perierga.gr

Close