Γιορτινά -τρουφάκια- χωρίς- ζάχαρη-

Γιορτινά τρουφάκια χωρίς ζάχαρη. Πεντανόστιμα γιορτινά Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό με χουρμάδες, άγλυκο κακάο και ινδοκάρυδο στην επικάλυψη. Ιδανικά για παιδιά!

Σήμερα θα φτιάξουμε τα πιο νόστιμα γιορτινά τρουφάκια των Χριστουγέννων και μάλιστα χωρίς ίχνος ζάχαρης ή κάποιου άλλου γλυκαντικού. Δε θα βάλουμε ούτε μέλι, ούτε στέβια ούτε κάποιο άλλο γλυκαντικό και θα βασιστούμε στην γλύκα των χουρμάδων που αποτελούν και το βασικό υλικό της συνταγής.

Θα αναμείξουμε τους χουρμάδες, με το κακάο, τα αμύγδαλα και με λίγο νερό και θα τα επικαλύψουμε με ινδοκάρυδο. Με μόλις 6 οικονομικά υλικά έχουμε τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη για όλη την οικογένεια. Υγιεινά και ιδανικά για παιδιά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιορτινά τρουφάκια χωρίς ζάχαρη:

Γιορτινά -τρουφάκια- χωρίς- ζάχαρη-

Εκτέλεση για τα γιορτινά τρουφάκια χωρίς ζάχαρη

Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους βάζουμε στο μπλέντερ. Στο ίδιο μπλέντερ θα βάλουμε το νερό, τα αμύγδαλα και το άγλυκο κακάο και θα χτυπήσουμε το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Δείτε ακόμα Τρουφάκια με γκοφρέτα και καρύδα

Στην συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και αδειάζουμε το ινδοκάρυδο σε αλουμινόχαρτο. Ρολάρουμε τα μπαλάκια μας στο ινδοκάρυδο και απολαμβάνουμε.

Tips για τα γιορτινά τρουφάκια χωρίς ζάχαρη

Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να βάλουμε ό,τι ξηρό καρπό μας αρέσει.

Γιορτινά -τρουφάκια- χωρίς- ζάχαρη-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close