Τα 11  επιδόματα  του ΟΑΕΔ  που πρέπει να μάθετε

Δείτε την καταληκτική ημερομηνία για την γ’ δόση από τα οικογενειακά επιδόματα

Την ερχόμενη Πέμπτη στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται η καταβολή της τρίτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων. Σε όσους δικαιούχους υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις μετά το τέλος Ιουνίου, θα καταβληθεί το σύνολο του ποσού.
Από 13 έως 40 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί

Όλοι οι νέοι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνονται στη λίστα της τρίτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος και του επιδόματος στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Ολόκληρο το ποσό του 2016 θα καταβληθεί σε αυτούς που υπέβαλαν τις φορολογικές τους δηλώσεις μετά το τέλος Ιουνίου και δεν πρόλαβαν τη δόση του Ιουλίου.

Θα διατεθούν συνολικά 230 εκατομμύρια ευρώ σε 750.000 δικαιούχους.

Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων καταβάλλονται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί ανάλογα με το εισόδημα, ενώ οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι παίρνουν επιπλέον 500 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδί.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά για το επίδομα του 2016 μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017.

Όσοι πληρώθηκαν την πρώτη δόση με βάση τα περσινά δικαιολογητικά και φέτος δεν είναι δικαιούχοι, πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν, ειδάλλως θα εμφανίζονται ως οφειλέτες του δημοσίου.

Πηγή: ert

Close