Συγκλονίζει η Πασχαλίδου: Με απειλούν με βιασμό, με σεξουαλικά βασανιστήρια

«Μου λένε να αυτοκτονήσω, αλλιώς θα με σκοτώσουν αυτοί» λέει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου σε αυτό το σπαρακτικό βίντεο – έκκληση κατά του ρατσισμού και του σεξισμού.

Ενα σπαρακτικό βίντεο για τον ρατσισμό, τον σεξισμό και τη ρητορική μίσους κατά των προσφύγων και των μεταναστών, ανέβασε στο facebook η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία μετανάστευσε στη Σουηδία μαζί με την οικογένειά της στα 6 της χρόνια. Δείτε τι λέει σε αυτό το δυνατό, βιωματικό βίντεο.

«Γουρούνι με μαύρα μαλλιά». «Αν δεν φύγεις από τη χώρα σε 24 ώρες θα σκοτώσουμε εσένα και την οικογένειά σου».

Οταν αυτό το ανώνυμο γράμμα έφτασε στο σπίτι μου με το ταχυδρομείο, ήμουν 9 ετών. Ηρθα στη Σουηδία στα έξι μου χρόνια. Ο πατέρας μου ήταν Ελληνας μετανάστης. Μέναμε σε ένα μέρος όπου ζούσαν κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια χωρίς βιβλία ή εφημερίδες.

Η μητέρα μου πήρε το γράμμα και πήγε στην αστυνομία. Οταν επέστρεψε, είπε: Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα επειδή η απειλή είναι ανώνυμη. Είμαι ευγνώμων και προνομιούχος που δουλεύω ως δημοσιογράφος στη Σουηδία.

Από την πρώτη μου μέρα στη δουλειά, 20 χρόνια πριν, με έχουν αποκαλέσει πόρνη, τσούλα, αηδιαστική μετανάστρια.Μου λένε ότι θα μου κόψουν τη γλώσσα. Οτι θα μου κόψουν τα δάχτυλα. Οτι θα μου σπάσουν τα γόνατα.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

 

Close