10 κροίσοι που δεν θα αφήσουν φράγκο στα παιδιά τους γιατί δεν θέλουν να «φάνε» από τα έτοιμα!

Δεν θέλουν όλοι οι ζάμπλουτοι του κόσμου να ξοδέψουν την περιουσία τους σε σπίτια, αυτοκίνητα, γιοτ και αεροπλάνα. Κάποιοι επιθυμούν να μοιράσουν τον πλούτο τους βοηθώντας τους μη προνομιούχους. Ορισμένοι από αυτούς έχουν φροντίσει ώστε να μείνει μόνο μία τελευταία επιταγή για τα έξοδα της κηδείας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις extreme φιλανθρωπίας δεν βγαίνουν όλοι κερδισμένοι – ρωτήστε και τα παιδιά μερικών από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Μπορεί να έχουν ήδη αμέτρητα εφόδια, ευκαιρίες και διασυνδέσεις για να πετύχουν στη ζωή τους, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να περιμένουν να ζήσουν μόνο από τη διαθήκη των γονιών τους.

Αλλά και πολλοί που δεν είναι φιλάνθρωποι από άποψη, διστάζουν να αφήσουν το σύνολο της περιουσίας τους στους απογόνους τους. Θα ήθελαν οι τελευταίοι να μοχθήσουν για την απόκτηση υλικών αγαθών προκειμένου να τα εκτιμήσουν περισσότερο και να μην «φάνε» απλά από τα έτοιμα. Ας γνωρίσουμε 10 κροίσους που έχουν αποφασίσει να «ρίξουν» τα παιδιά τους στη διαθήκη τους.

Μπιλ Γκέιτς. Ηλικία: 61 ετών. Περιουσία: 85,6 δισ. δολάρια.
Ο ιδρυτής της Microsoft είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αλλά μαζί με τη σύζυγό του Μελίντα δεν έχουν σκοπό να κρατήσουν την περιουσία τους για τους ίδιους ή για τα τρία παιδιά τους. «Δεν θεώρησα ποτέ καλή ιδέα το να δώσω τα χρήματα στα παιδιά μου. Δεν θα ήταν καλό ούτε για τα ίδια, ούτε για την κοινωνία», είχε δηλώσει το 2010. Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς που ίδρυσαν το 1994 διαχειρίζεται περίπου 45 δισ. δολάρια, ενώ έχει καθιερώσει το αποκαλούμενο Giving Pledge που έχουν υπογράψει δεκάδες πλούσιοι: έναν «όρκο» να διαθέσουν πάνω από τη μισή τους περιουσία σε φιλανθρωπίες.

Ουόρεν Μπάφετ. Ηλικία: 86 ετών. Περιουσία: 75,6 δισ. δολάρια.
Ο ζάμπλουτος επενδυτής και φιλάνθρωπος έχει ορκιστεί να χαρίσει το 99% της περιουσίας του είτε κατά τη διάρκεια της ζωής του είτε όταν πεθάνει. Ήδη το 83% βρίσκεται στη διάθεση του Gates Foundation. Σε επιστολή του προς το ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς, ο Μπάφετ δεν δείχνει να θεωρεί ότι αδικεί τα παιδιά του: «Θέλω να τους δώσω αρκετά για να νιώσουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα, αλλά όχι τόσα πολλά ώστε να νιώθουν ότι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα».

Μάικλ Μπλούμπεργκ. Ηλικία: 75 ετών. Περιουσία: 46,5 δισ. δολάρια.
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης είναι ένας επιχειρηματίας που κάθε χρόνο δωρίζει εκατομμύρια δολάρια σε πάμπολλα ιδρύματα και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Έχει εκφράσει την επιθυμία ολόκληρη η περιουσία του να μοιραστεί, ή να αφεθεί στο ίδρυμά του. Οι δύο κόρες του πιθανότατα θα χρειαστεί να πληρώσουν τα έξοδα της κηδείας του, καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει πως «ο καλύτερος οικονομικός σχεδιασμός τελειώνει με μια ακάλυπτη επιταγή στον νεκροθάφτη».

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close