Μοιραίοι έρωτες που έγραψαν ιστορία

Ακόμα και όλος ο κόσμος να ήταν εναντίον τους, αυτοί αγαπιόντουσαν βαθιά και αληθινά. Πίστευαν ο ένας στον άλλο και στον έρωτα τους. Αρκετοί από όλους αυτούς τους μεγάλους έρωτες είχαν τραγικό τέλος, δείχνοντας μας ότι οι μεγάλες ερωτικές ιστορίες είναι δυνατότερες από οτιδήποτε άλλο.Όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε έναν τέτοιο μεγάλο έρωτα, αλλά φυσικά με happy end.

Ναπολέων και Ιωσηφίνα

θυελλώδεις ερωτες

Η Marie-Josephe-Rose de Beauharnais,32χρονη χήρα και μητέρα δύο παιδιών και ο 26χρονος Ναπολέων Βοναπάρτης παντρεύτηκαν το 1796.Εκείνος έφυγε για τον πόλεμο στην Ιταλία και η εκείνη ερωτοτροπούσε, μέχρι τη στιγμή που ο μεγάλος Ναπολέων το ανακάλυψε. Προσπάθησε να πνίξει τον καημό του με μια σειρά από ειδύλλια και βλέποντας πως τον χάνει η Ιωσηφίνα τον ερωτεύτηκε και έγινε πιστή!Ο Ναπολέων στέφθηκε αυτοκράτορας της Γαλλίας το 1804 και ήθελε επειγόντως διάδοχο, κάτι που δεν μπορούσε να του δώσει η Ιωσηφίνα, γι’ αυτό και θα τη χωρίσει το 1809 και θα νυμφευθεί τη δούκισσα της Αυστρίας Maria-Louise, που θα του προμήθευε τον πολυπόθητο γιο.  Η Ιωσηφίνα  ακόμα ερωτευμένη με τον πρώην άντρα της, πρότεινε να πάει να τον συναντήσει στην εξορία του, πέθανε ωστόσο πριν να προλάβει να κάνει το ταξίδι. Σύμφωνα με τον γιατρό της, ο λόγος του θανάτου της ήταν η πληγωμένη της καρδιά.

Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ

θυελλωδεις ερωτες

Η θυελλώδης σχέση τους  απασχόλησε τα ΜΜΕ ίσως περισσότερο και από τις καριέρες τους.Το Μάιο του 1968 η Τέιλορ επιδεικνύει το 33.19 καρατίων διαμάντι Krupp, το οποίο της χάρισε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον. Το είχε αγοράσει στην τιμή των 305.000 δολαρίων! Από τότε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ δεν το έβγαλε σχεδόν ποτέ από το χέρι της!

θυελλωδεις ερωτες

Η σχέση τους μοιραία. Γεμάτη πάθος, ένταση, αγάπη αλλά και καβγάδες, τσακωμούς, εκρήξεις. Δεν άντεχαν για πολύ ο ένας μακριά από τον άλλο, αλλά οι καβγάδες τους ήταν εκρηκτικοί. Δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα νεύρα και τα πάθη τους. Ο Μπάρτον, πότης και γυναικάς, η Τέιλορ νευρική και κακομαθημένη, έπαιρνε χάπια. Αγαπιόνταν μανιασμένα. Εξαρτιόνταν μανιασμένα.Το ποτό και οι καβγάδες τους χώρισαν το 1974. Η εξάρτηση, όμως που ένιωθαν ο ένας για τον άλλο τους ξανάφερε μαζί. Το 1975 ξαναπαντρεύτηκαν για ξανά χωρίσουν, οριστικά αυτή την φορά, το 1976.

Τζον Λένον και Γιόκο Όνο

θυελλωδεις ερωτες

Το 1966 η Yoko Ono γνωρίζει τον Τζων Λένον και από τότε οι δύο τους γίνονται αχώριστοι.Σε χαρακτηριστική συνέντευξη είχαν δηλώσει :«Πρέπει να κοπιάσεις για την αγάπη. Είναι ένα πολύτιμο δώρο, είναι ένα φυτό, που πρέπει να το προσέχεις και να το ποτίζεις. Δεν μπορείς απλά να κάθεσαι και να σκέφτεσαι ‘Λοιπόν, είμαστε ερωτευμένοι, όλα καλά’.
 Είμαστε και οι δύο σκεπτόμενοι άνθρωποι. Έτσι όταν είμαστε χώρια, δεν χρειάζεται να είμαστε και σωματικά χώρια
 Αν αγαπάς κάποιον δεν μπορείς να είσαι μαζί του αρκετά, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα»

Μέριλιν Μονρόε και Άρθουρ Μίλλερ

θυελλωδεις ερωτες

Στις 29 Ιουνίου 1956 σ’ ένα δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης παντρεύτηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Άρθουρ Μίλερ και η Μέριλιν Μονρόε. Ο λαμπρός θεατρικός συγγραφέας («Ο θάνατος του εμποράκου») και το απόλυτο σύμβολο του σεξ. Ο τυχερός γαμπρός ήταν 41 ετών και η νύφη 30. Ο μύθος του Πυγμαλίωνα αναβίωνε στη σύγχρονη Αμερική, που εξεπλάγη μόλις έμαθε το νέο. Η δημοσιότητα, κατόπιν εορτής, μεγάλη. Οι κακές γλώσσες δεν έδιναν μεγάλη διάρκεια στον γάμο, εξαιτίας των διαφορετικών χαρακτήρων των νεονύμφων.

Η κτητική συμπεριφορά δεν άρεσε στη σταρ, που ήταν αλλιώς μαθημένη στη ζωή της. Και φρόντισε να το διατυμπανίσει, ακολουθώντας τους εξωστρεφείς ρυθμούς της ζωής της, που δεν συμβάδιζαν αναγκαστικά με την «εσωστρέφεια» ενός συγγραφέα. Το ζευγάρι σύντομα μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου η Μέριλιν γύρισε με τον Λόρενς Ολίβιε την ταινία «Ο Πρίγκηπας και η Χιονάτη».Η Μέριλιν υπερασπίστηκε τον σύζυγό της σθεναρά, ενώπιον της επιτροπής Μακάρθι, ρισκάροντας ακόμη και την καριέρα της, όταν κλήθηκε να καταδώσει ονόματα κομμουνιστών από τον κύκλο των Λογοτεχνών. Το ζευγάρι, όμως, χρόνο με το χρόνο αποξενωνόταν. Ο Μίλερ αφοσιώθηκε στη δουλειά του και η Μέριλιν το έριξε στο ποτό. Ο διαφορετικός τρόπος ζωής και των δύο προκάλεσε τελικά ανεπανόρθωτη ρήξη στη σχέση τους.

Μελίνα Μερκούρη – Ζιλ Ντασέν

μεγαλοι ερωτες

Ο έρωτάς τους χάραξε βαθιά τις ζωές τους.Μαζί γύρισαν εννέα ταινίες, μεταξύ των οποίων το «Τοπκαπί», η «Φαίδρα» και το «Ποτέ την Κυριακή», που τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κανών το 1960.Μαζί ανέπτυξαν έντονη αντιδικτατορική δράση την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών και με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα.

Μετά το θάνατο της διάσημης ηθοποιού και πολιτικού, ο Ντασέν δημιούργησε στη μνήμη της το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», με στόχο την προώθηση της δημιουργίας του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Κατέχοντας τη θέση του προέδρου, παραχώρησε στο ίδρυμα τα έσοδα από τις ταινίες του, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Angelina Jolie – Brad Pitt

μεγαλοι ερωτες

Όλα ξεκίνησαν για το ζευγάρι το 2005, όταν ο Brad και η Angelina πρωταγωνιστούσαν στην ταινία “Mr and Mrs Smith”, όταν ο διάσημος ηθοποιός ήταν ακόμη με την Jennifer Aniston. Λίγο καιρό αργότερα, όμως ο Brad χωρίζει και η σχέση του με την Angelina ξεκινά και επίσημα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινής ζωής τους, οι δυο τους απέκτησαν μια πανέμορφη οικογένεια με 6 παιδιά και ήταν μαζί στις όμορφες και τις δύσκολες στιγμές.

Ο Brad δεν σταμάτησε λεπτό να φροντίζει την αγαπημένη του και στάθηκε στο πλευρό της στη δύσκολη περίοδο που πέρασε με την διπλή μαστεκτομή που έκανε. Ενώ, ακόμη και όταν εκείνη χρειάστηκε να φύγει με τα παιδιά και να εγκατασταθεί για ένα διάστημα στην Αυστραλία με αφορμή τα γυρίσματα μιας ταινίας της, ταξίδευε συχνά για να βρεθεί κοντά της.
Η Angelina πάντα μιλά για τον Brad λέγοντας πως είναι ο άντρας της ζωής της, ενώ εκείνος ανέφερε πως η Angelina είναι στα μάτια του μια ηρωίδα, η καλύτερη σύντροφος και μητέρα για τα παιδιά του που έχει γνωρίσει.Ασχέτα που χωρισαν αυτο το ζευγαρι θα μείνει πάντα στη καρδια μας
Μπόνι και Κλάϊντ
μεγαλοι ερωτες
Μπόνι η ποιήτρια – Κλάιντ ο σεξουαλικά κακοποιημένος. Το ζευγάρι με τις εννέα δολοφονίες και την κάλπικη εικόνα….
Λήστεψαν αρκετές τράπεζες και σκότωσαν εννέα αστυνομικούς και πολίτες, που βρέθηκαν στον διάβα τους. Τον Απρίλιο του 1933, πέντε αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε ένα γκαράζ στο Μιζούρι, αναζητώντας λαθρεμπόρους….
Ανάμεσα στους καπνούς και τις εκρήξεις, τα μέλη της συμμορίας  διέφυγαν, αφήνοντας πίσω τους δύο αστυνομικούς νεκρούς και αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητά τους: Ένα φωτογραφικό φιλμ, που δεν είχαν προλάβει να εμφανίσουν. Οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν, γιγάντωσαν τον μύθο των δύο κακοποιών….
Στις 23 Μαΐου του 1934, το κλεμμένο Φόρντ V8 του ζευγαριού έπεσε σε ενέδρα. Η αστυνομία της Λουιζιάνα, χωρίς να ζητήσει την παράδοσή τους, «γάζωσε» το αυτοκίνητο με 187 σφαίρες, σκοτώνοντάς τους ακαριαία. Η Μπόνι είχε μια ψυχική διαταραχή που την έκανε για να έλκεται από βίαιους άντρες. Υπάρχει ένα σεξουαλικό φετίχ που ονομάζεται hybristophilia, ή «σύνδρομο Μπόνι και Κλάιντ, » και βλέπουμε ακόμα και σήμερα σε δεκάδες θαυμαστές του ζευγαριού που καταδικάστηκαν για δολοφονικές πράξεις.
Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ.
μεγαλοι ερωτες
Η Μαρουσιώτισσα κι ο Πειραιώτης. Το πιο αγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου.Το 1964 τους γίνεται πρόταση να παίξουν στο θεατρικό έργο ”Κολόμπ” και δέχονται καθώς είναι κάποιος καιρός που τα βλέμματα που ανταλλάσουν δείχνουν ιδιαίτερη συμπάθεια. Παράλληλα, κάνουν γυρίσματα για την ”Μοντέρνα Σταχτοπούτα”. Ένα βράδυ, κάνουν μόνοι τους βόλτα στα σοκάκια της Ρώμης και έρχονται πιο κοντά. Την αγκαλιάζει και εκεί καταλαβαίνουν ότι κάτι έχει αρχίσει μεταξύ τους.  Στην πρεμιέρα, του έργου ”Κολόμπ” λίγο πριν βγουν στην σκηνή, ο Παπαμιχαήλ φοράει ένα δαχτυλίδι στο χέρι της Βουγιουκλάκη. ”Αρραβωνιαστήκαμε.” της ανακοινώνει. Όταν δημοσιοποιήθηκε η είδηση του αρραβώνα τους, πολλοί υποστήριξαν ότι επρόκειτο για διαφημιστικό κόλπο.Το 1971 οι φήμες πως χωρίζουν οργιάζουν. Στο μεταξύ, η Αλίκη αγοράζει το δικό της θέατρο, κάτι που κρατά μυστικό από τον Δημήτρη μέχρι την ημέρα των συμβολαίων. Στο μεταξύ, οι συχνοί καυγάδες είχαν φθείρει τον Δημήτρη. Είχε αλλάξει. Το 1972 τα πράγματα είχαν τελειώσει πλέον μεταξύ τους και συνέχισαν να μένουν μαζί περισσότερο λόγω του παιδιού. Το διαζύγιο εκδίδεται επίσημα το ’76 ύστερα από πολλές διαμάχες και για τα περιουσιακά μα και για την επιμέλεια του παιδιού.
Κάπως έτσι τελείωσε ο γάμος. Τελείωσε όμως και ο έρωτας?
Αριστοτέλης Ωνάσης – Μαρία Κάλλαςμοιραιοι ερωτες
Ο Ωνάσης και η Κάλλας γνωρίστηκαν το 1957, σε μια δεξίωση που διοργάνωσε η γνωστή κοσμικογράφος της εποχής, Έλσα Μάξγουελ. Ο μεγιστάνας έβαλε στο στόχαστρο την Ελληνίδα ντίβα της όπερας, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να τη φλερτάρει ανοιχτά. Το ειδύλλιο μεταξύ τους αναπτύχθηκε δύο χρόνια μετά, όταν ο Ωνάσης προσκάλεσε την Κάλλας και τον σύζυγό της, Μενεγκίνι, σε κρουαζιέρα, με την πολυτελή θαλαμηγό του. Η παρουσία της συζύγου του, Τίνας Λιβανού, δεν απασχόλησε τον Ωνάση, που είχε επικεντρωθεί στον στόχο του. Στη Μαρία Κάλλας…. Το ζευγάρι είχε μεσογειακό ταμπεραμέντο. Υπήρχε έρωτας και πάθος. Με το ίδιο πάθος όμως, Ωνάσης και Κάλλας καυγάδιζαν σχεδόν καθημερινά. Η Κάλλας δεν είχε καμία σχέση με τις πειθήνιες γυναίκες, που συνήθως γνώριζε ο Ωνάσης και οι συγκρούσεις ήταν αναπόφευκτες. Ο μεγιστάνας έφτανε συχνά στο σημείο να προσβάλλει και να πληγώνει την ντίβα, ακόμη και δημόσια. Κάτι που για τον Σμυρνιό ήταν συνηθισμένο. Με το πέρασμα του χρόνου, ο κοσμοπολίτης Αρίστος άρχισε να απομακρύνεται από τη σύντροφό του. Η Κάλλας, που είχε αραιώσει τις εμφανίσεις της στην όπερα, περνούσε ατέλειωτες στη θαλαμηγό, περιμένοντάς τον. Όπως λένε όσοι την έζησαν, η Μαρία είχε αφιερωθεί με σώμα και ψυχή, σε έναν έρωτα που δεν είχε την απαιτούμενη ανταπόκριση…. Το 1968, το ζευγάρι μετρούσε σχεδόν δέκα χρόνια σχέσης. Και ενώ η Κάλλας παρέμενε ερωτευμένη, ο Ωνάσης είχε ήδη προχωρήσει στην επόμενη κατάκτησή του. Την Τζάκι Κένεντι….David – Victoria Beckham

μοιραιοι ερωτες

Ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα ζευγάρια της διεθνούς showbiz.Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1996 και η χημεία ανάμεσά τους ήταν μεγάλη. Ο γνωστός ποδοσφαιριστής γοητεύτηκε αμέσως από το κορίτσι των “Spice Girls” και το ειδύλλιο ανάμεσά τους δεν άργησε να ξεκινήσει.
 Οι δυο τους παντρεύτηκαν και έκαναν τρία αγόρια και ένα πανέμορφο κοριτσάκι.
Ellen DeGeneres – Portia de Rossi
μοιραιοι ερωτες
Η ηθοποιός γνώρισε την παρουσιάστρια σε μια φωτογράφιση το 2004. Όπως έχει δηλώσει η de Rossi σε συνέντευξη της «Όταν την είδα ένιωσα τα γόνατα μου να λυγίζουν και κατάλαβα αμέσως για ποιο λόγο έχουν γραφτεί όλα αυτά τα τραγούδια και ποιήματα». Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2008.
Τζενη Καρεζη- Καζακος
ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΕΡΩΤΕς
Ήταν Οκτώβριος του 1967. Η Τζένη Καρέζη πρωταγωνιστεί με τον Κώστα Καζάκο στην ταινία «Κοντσέρτο για πολυβόλα» και στα γυρίσματα ερωτεύονται. Είχαν συναντηθεί πολλές φορές, αλλά πριν από εκείνο το γύρισμα ήταν σαν να μην είχαν ξαναδεί ποτέ ο ένας τον άλλον. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 5 Αυγούστου του 1968, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας.Περίπου ένα χρόνο μετά τον γάμο, τον Απρίλιο του 1969, η ευτυχία του ζευγαριού ολοκληρώθηκε με τον ερχομό στη ζωή του γιού τους, Κωνσταντίνου.Η Καρέζη διαγνώστηκε με καρκίνο τη θεατρική χρονιά 1988-89 όταν πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Βυσσινόκηπος» του Τσέχοφ, μαζί με τον σύζυγό της, Κώστα Καζάκο.  Έπειτα από πολύχρονη μάχη με την αρρώστια, στις 27 Ιουλίου του 1992, η Τζένη έφυγε από τη ζωή.
Και για το τέλος αφήσαμε τον πιο μεγάλο έρωτα όλων των εποχών.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

μοιραιοι ερωτες

Η κλασική και λατρεμένη ιστορία αγάπης του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Οι Καπουλέτοι. Οι Μοντέγοι. Και η έχθρα τους. Ο Ρωμαίος. Η Ιουλιέτα. Και η αγάπη τους. Μια αγάπη που θα ζει αιώνια και θα μαγεύει πάντα μικρούς και μεγάλους.

Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας είναι η πραγματική ιστορία δύο νέων που έζησαν στη Βερόνα και πέθαναν ο ένας για τον άλλον το 1303. Αυτή είναι μία εκδοχή.Σύμφωνα με μία άλλη, ο Σαίξπηρ βασίστηκε για την ιστορία του σε ένα ποίημα του Άρθουρ Μπρουκ, παρότι ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα είναι συνέχεια της μακράς παράδοσης για τις τραγικές ιστορίες αγάπης.

Ο Σαίξπηρ γράφει την απόλυτη ιστορία αγάπης πρώιμα, πριν τα τριάντα του, μεταξύ 1591 και 1595. Το έργο είναι ένας θρίαμβος.Όλα αυτά συμβαίνουν μετά τον θάνατο του 11χρονου γιου του.

Για περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα πατήστε εδώ.

 

 

Close