Ανείπωτος πόνος για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας. Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης με την είδηση του αναπάντεχου θανάτου της 4χρονης Μελίνας που εισήχθη χτες στο Βενιζέλειο για μια επέμβαση ρουτίνας και λίγες ώρες αργότερα … “έσβησε”.

Η κηδεία του 4χρονου κοριτσιού θα τελεστεί σημερα  στις 12 το μεσημέρι στη Νεάπολη.

Βυθισμένοι στο πένθος οι γονείς του άτυχου κοριτσιού έχουν ήδη κινήσει της διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του θανάτου του και εαν και εφόσον υπάρχουν ευθύνες προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογουν. Μάλιστα υπέβαλλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο τμήμα Περιφέρειας ενώ όρισαν και ειδικο πραγματογνώμονα για την υπόθεση.

Ξεσπά ο πατέρας της 4χρονης

«Το παιδί μου μπήκε στο Βενιζέλειο για μια απλή εγχείρηση κρεατάκια και σωληνάκια στα αυτιά δεν είχε κάποιο πρόβλημα, ούτε γνωρίζαμε αν είχε κάποια αλλεργία. Θέλω να μάθω την αλήθεια».

Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του 4χρονου κοριτσιού ζητά να μάθει την αιτία που η κόρη του «έσβησε» στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr, ο πατέρας της 4χρονης δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω περιμένοντας τη νεκροψία – νεκροτομή.

Σε λίγη ώρα μάλιστα αναμένεται να διανεργηθεί και η νεκροψία νεκροτομή που αναμένεται να δώσει περισσότερες απαντήσεις για την υπόθεση.

Η διαδικασία της νεκροψίας αναμένεται να διαρκέσει 3 ώρες και αν προκύψει κάποιο εύρημα τότε οι ιατροδικαστές θα μπορέσουν να βγάλουν ένα πρώτο συμπέρασμα για τις συνθήκες θανάτου του 4χρονου κοριτσιού.

Σε διαφορετική περίπτωση προκειμένου να βγει ασφαλές συμπέρασμα θα πρέπει περιμένουν τα αποτελεσματα των ιστολογικών εξετάσεων τα οποια ωστόσο καθυστερούν .

Όπως έγραψε το Cretalive, το κοριτσάκι εξέπνευσε τα ξημερώματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αρχικά εισήχθη σε κλινική του Βενιζελείου νοσοκομείου προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση και να αφαιρεθούν τα κρεατάκια του. Η επέμβαση δεν προμήνυε καμιά δυσάρεστη εξέλιξη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τα πράγματα δεν πήγαν καλά στο χειρουργείο και το μικρό παρουσίασε επιπλοκές.

Οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να το κρατήσουν στη ζωή. Δεν τα κατάφεραν όμως και τις πρώτες πρωινές ώρες το κοριτσάκι εξεπνευσε!

Πώς μπορεί μια επέμβαση ρουτίνας να αποδειχθεί μοιραία – Η σημασία του προεγχειρητικού ελέγχου τόσο για τη νάρκωση όσο και για την ανάνηψη – Αγωνία για το τι θα δείξουν τα ιστολογικά και τοξικολογικά δείγματα

Κομμάτι κομμάτι προσπαθούν οι ιατροδικαστές να συμπληρώσουν το παζλ της μοιραίας για την 4χρονη Μελίνα χειρουργικής επέμβασης στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το άτυχο παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας – για να αφαιρεθούν τα «κρεατάκια» όπως λέγονται κοινώς οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις- το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου αλλά κατέληξε μερικές ώρες αργότερα στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.

Συναρμολογώντας εκ των υστέρων καρέ καρέ τα δραματικά γεγονότα οι ειδικοί αναζητούν τις απαντήσεις για το τι προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού στο διάστημα πριν και μετά την επέμβαση. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το γεγονός στο οποίο έχουν εστιάσει είναι η ανακοπή που υπέστη η 4χρονη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα στη διάθεσή τους, φαίνεται ότι η 4χρονη υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, δηλαδή κατά το χρονικό διάστημα που ακολούθησε την επέμβαση κι ενώ βρισκόταν στη φάση της ανάκτησης των αισθήσεων ύστερα από τη νάρκωση που είχε λάβει.

Η ανακοπή κινητοποίησε προφανώς τους γιατρούς του Βενιζέλειου – το παιδί διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στη Μονάδα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου. Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε πολύ σοβαρή εξαρχής και όσο περνούσαν οι ώρες επιδεινωνόταν μέχρι που κατέληξε.

Ο ιατροδικαστής του νοσοκομείου και ο τεχνικός σύμβουλος που έχει ορίσει η οικογένεια του παιδιού πλέον θα επιχειρήσουν να φωτίσουν το μελανό γεγονός διενεργώντας τη νεκροψία- νεκροτομή και λαμβάνοντας ιστολογικά και τοξικολογικά δείγματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται από το γεγονός της ανακοπής που υπέστη η 4χρονη, τα αίτια του θανάτου μπορεί να κρύβονται στον προεγχειρητικό έλεγχο ή στη διαδικασία της νάρκωσης που υποβλήθηκε το κοριτσάκι. Όπως εξηγούν στο protothema.gr, ειδικοί ο προεγχειρητικός έλεγχος είναι επιβεβλημένος και πλήρης ακόμη και στις πιο απλές επεμβάσεις ρουτίνας όπως τα κρεατάκια στην παιδική ηλικία, διότι μέσω αυτού εντοπίζονται πχ προβλήματα καρδιολογικά ή αλλεργικά ή άλλα από τα οποία θα επηρεαστεί η αντιμετώπιση του ασθενή. Μπορεί πχ κάποιο παιδί να έχει παθολογικό υπόβαθρο το οποίο δεν γνωρίζουν οι γονείς του, αλλά μέσα από το σωστό έλεγχο να τεθεί διάγνωση και αντιμετώπιση. Τυχόν τέτοιο εύρημα διαμορφώνει διαφορετικά και τη χορήγηση της νάρκωσης στον μικρό ή μεγάλο ασθενή. Επίσης, πολύ σημαντική είναι όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση και η διαδικασία της αναισθησίας – η προετοιμασία για τη νάρκωση όπως και η ανάνηψη, το «ξύπνημα» του ασθενή κρύβουν συχνά ιατρικά λάθη όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων.

Σε ό,τι αφορά την άτυχη Μελίνα, η κατάσταση περιπλέκεται και μετά την ανακοπή. Διότι, όπως εξηγούν ειδικοί, η ανάταξη έπειτα από μία καρδιακή ανακοπή είναι σημαντική ιατρική πράξη η οποία συσχετίζεται με τις δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί, τον χρόνο στον οποίο αντέδρασαν κοκ.

Τα ευρήματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων από τους ιατροδικαστές αναμένεται να φωτίσουν αρκετά από αυτά τα σημεία της μοιραίας διαδρομής του 4χρονου παιδιού. Δεν θα είναι ωστόσο ποτέ ξεκάθαρα, σαφή και ικανά να απαλύνουν τον πόνο των γονιών για τον αδόκητο χαμό του παιδιού τους.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Close