Χαλκιδική: Εσβησε 38χρονος περιμένοντας το ασθενοφόρο -Εκανε 1 ώρα και 50 λεπτά για να φθάσει

Τη δραματική κατάσταση με την ανεπάρκεια ασθενοφόρων και των πληρωμάτων τους ήρθε να αναδείξει ο θάνατος ενός 38χρονου το βράδυ της Παρασκευής στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ κλήθηκε το ΕΚΑΒ στην Ουρανούπολη, για να βοηθήσει 38χρονο κάτοικο, ο οποίος παρουσίασε πνευμονικό οίδημα. Το μόνο διαθέσιμο ασθενοφόρο βρισκόταν στην Κασσάνδρεια, από όπου και ξεκίνησε με προορισμό την Ουρανούπολη. Χρειάστηκε, όμως 1 ώρα και 50 λεπτά για να φθάσει, χρόνος που τελικά στάθηκε μοιραίος για τη ζωή του 38χρονου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, πριν προλάβει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια.

«Εξ’ αιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους» κατήγγειλε ο πρόεδρος του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Γιαννιτσών και Έδεσσας) Γιώργος Παλαιολόγου.

Σημειώνεται ότι οι βάσεις των ασθενοφόρων συνδέονται με την έδρα των μονάδων υγείας. Συγκεκριμένα, στον Πολύγυρο, όπου βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής καθώς και σε Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Κασσάνδρεια και Άγιο Νικόλαο, όπου λειτουργούν Κέντρα Υγείας. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close