Charlotte Dawson. Η κριτής του αυστραλέζικου Next Top Model που αυτοκτόνησε
 
Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι (ήταν μάλλον)η Charlotte Dawson.  πασίγνωστη στην Αυστραλία.
Ήταν  μοντέλο, από  τα αγαπητά πρόσωπα της Αυστραλέζικης τηλεόρασης,κριτής του αυστραλέζικου Next Top Model .
Πριν μερικά χρόνια άρχισαν οι on line επιθέσεις για το άτομο της. Την έκριναν για όλα!Την καριέρα της, την προσωπική της ζωή, για το πόσο έξυπνη ήταν κλπ κλπ κλπ. την βρήκαν κρεμασμένη στο σπίτι της αφού δεν άντεξε άλλο πια την κατάθλιψη και τις on line επιθέσεις. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα δεν λέγονται δημόσια όσο και επώνυμος αν είναι ο άλλος ή όσο αντιπαθητικός και αν μας είναι.
Είναι κρίμα όλο αυτό… Λέμε για το bullying στα σχολεία αλλά πολλές φορές ,εμείς οι ίδιοι γινόμαστε  cyber bullies χωρίς έλεος.
 
 
 
 
Διαβάστε το κείμενο από το lifo που με καλύπτει πλήρως.
 
Δεν ντρέπομαι να πω ότι έχω δει όλους τους αυστραλέζικους κύκλους του Australia’s Next Top Model, κι έτσι ήξερα την Charlotte Dawson.   Θυμόμουν ότι είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πριν καναδυό χρόνια, μετά από άπειρο ιντερνετικό bullying που δέχτηκε. (Ήταν πρέσβειρα της Αυστραλίας εναντίον του ονλάιν εκφοβισμού.)   Ήταν ένα πρώην μοντέλο, ήταν απ’ τα πιο αγαπητά πρόσωπα της Αυστραλέζικης τηλεόρασης, η ζωή της ήταν γεμάτη χλιδή και οι φίλοι της ήταν διασημότητες.   
 Κι όμως, η κατάθλιψη που είτε προκλήθηκε απ’ το bullying είτε προϋπήρχε την έκανε να επιχειρήσει και δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας – πετυχημένη αυτή τη φορά:   Ήταν 47 ετών.     Το πιο σοκαριστικό για μένα ήταν το εξής:   Δεν είχε haters ούτε την είχαν κοροϊδέψει ποτέ στο ίντερνετ. Μέχρι που έγινε Πρέσβειρα εναντίον του Ιντερνετικού Bullying. Τότε, στο τουίτερ, και “για πλάκα”, ολοένα και περισσότερα troll της έστελναν μηνύματα εναντίον της ιντερνετικής λογοκρισίας και υπέρ του ανώνυμου τρόλλινγκ. O θεσμικός της ρόλος λοιπόν ήταν αυτός που την έκανε να συγκεντρώσει τα βέλη, και όχι η καριέρα ή η προσωπικότητά της.    Σύντομα όμως έγινε μισητό πρόσωπο σε μερίδα του αυστραλέζικου τουίτερ, επειδή δεν έκανε πίσω και συνέχισε τον αγώνα υπέρ της ιντερνετικής καλοσύνης, όπως έλεγε. Οι επιθέσεις εναντίον της ήταν πια προσωπικές και ολοένα και πιο χυδαίες. Μετά την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας κι όταν αυτή έγινε γνωστή, το τουίτερ της κατακλύστηκε από τρολς που της πρότειναν τρόπους για να αυτοκτονήσει πετυχημένα. “Κάνε μας τη χάρη και κρεμάσου από ένα δέντρο” έγραφε ένα απ’ τα δηλητηριώδη τουίτς.    Τι τραγική ειρωνεία. Αποφάσισε να βοηθήσει στην απάλειψη του bullying, και σε ένα βαθμό τελικά, εξαιτίας αυτής της απόφασής της έγινε θύμα bullying και αυτοκτόνησε.   Τώρα όλοι οι υπόλοιποι (τα τρολς είναι μια θλιβερή μειοψηφία) συνειδητοποίησαν πόσο αγαπούσαν την Dawson και πόσο αξιέπαινη ήταν. Ή μάλλον το γνώριζαν αυτό, απλώς τώρα συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να της το είχαν πει. 
[Ετερος κριτής του Australia’s Next Top Model, ο Didier Cohen έβαλε φωτογραφίες στο Instagram και έγραψε: “Μακάρι να ήξερες πόσο αγαπητή ήσουν”.]  
 Στο τούιτερ της υπάρχουν πια χιλιάδες εκθειαστικές αναφορές γι’ αυτήν, ενώ μέχρι προχτές υπήρχαν σχεδόν μόνο αρνητικές. Η δημόσια υποστήριξη που θα έπρεπε να είχε η Dawson νωρίτερα, μπορεί και να την είχε σώσει.
(Ο, παλιός της φίλος, ηθοποιός Ράσελ Κρόου, αλλά και ο Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας χρησιμοποίησαν το μέσο που τόσο την ταλαιπώρησε, για να της αποτίσουν φόρο τιμής.)
Και δύο συγκλονιστικά βίντεο.   Αποσπάσματα από εκπομπή στην οποία η Dawson αντιμετώπισε κατά πρόσωπο τα trolls που της είχαν κάνει τη ζωή δύσκολη!
 
 
Κι εδώ μια μικρή συνέντευξη της ίδιας για την εμπειρία της συνάντησης με όσους απειλούσαν να την σπάσουν στο ξύλο.
 
Εαν σας άρεσε,κοινοποιήστε το με το μαγικό κουμπάκι του facebook κάτω από την ανάρτηση

Close