Χειροπέδες σε 40χρονο δημοτικό αστυνομικό για πορνογραφία ανηλίκων

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του άντρα έπειτα από καταγγελία της μητέρας μιας 13χρονης κοπέλας

Ένας 40χρονος παιδόφιλος δημοτικός αστυνομικός συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του, για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του άντρα έπειτα από καταγγελία της μητέρας μιας 13χρονης κοπέλας. Η γυναίκα είπε πως είχε διαπιστώσει ότι η ανήλικη κόρη της συνομιλούσε με τον 40χρονο και άλλα άτομα σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, πως αντάλλασσε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου και ότι κατόπιν προτροπής του, είχε στείλει σε συνομιλητές της γυμνές φωτογραφίες της.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και ταυτοποίησε τα ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν σε συγγενικό πρόσωπο του 40χρονου.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί πήγαν στην οικία του δημοτικού αστυνομικού και έκαναν έρευνα στα ψηφιακά μέσα, που κατείχε και διαχειριζόταν, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM και μία εσωτερική κάρτα αποθήκευσης. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Ο 40χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Close