Εικόνες σοκ απο εμβρύα που υποφερουν στην μητρα την ώρα που η μάμά τους καπνίζει.Εικόνες και βίντεο

Οταν η μητέρα καπνίζει «το έμβρυο μορφάζει από αγανάκτηση»συμφωνα με δημοσιευμα της καθημερινης.

Υπερηχογραφήματα με τετραδιάστατη απεικόνιση (4D) δείχνουν την ενόχληση του εμβρύου στην… επαφή με το τσιγάρο

Εναν συγκλονιστικό τρόπο για να αναδείξουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος για τα έμβρυα βρήκαν οι επιστήμονες: τις κινήσεις ενόχλησης που κάνουν με τα μικροσκοπικά τους χέρια τα ίδια τα έμβρυα, όπως αυτές εικονίζονται σε υπερηχογραφήματα με τετραδιάστατη απεικόνιση (4D).


Σοκαριστική αποκάλυψη

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πολλά χρόνια τις εγκύους να κόψουν το κάπνισμα, καθώς αποδεδειγμένα αυξάνει τον κίνδυνο για πρόωρο τοκετό, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και για θάνατο του εμβρύου. Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να δείξουν τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου και χρησιμοποιούν τις εικόνες για να ενθαρρύνουν τις μητέρες να το κόψουν.
Δείτε και εδω τι επαθε ενα μωρακι που η μαμα του καπνιζε στην εγκυμοσυνη
Η δρ Νάντια Ρέισλαντ, από το Πανεπιστήμιο του Ντάραμ, στη Βορειοανατολική Αγγλία, έχει καταγράψει χιλιάδες μικροσκοπικές κινήσεις εμβρύων κατά την πολυετή πείρα της στα 4D υπερηχογραφήματα. Για τις ανάγκες τις έρευνας παρακολούθησε 20 μητέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο James Cook του Μίντλεσμπρο, τέσσερις εκ των οποίων κάπνιζαν περίπου 14 τσιγάρα τη μέρα.

Επειτα από ενδελεχή μελέτη των υπερηχογραφημάτων τους κατά την 24η, την 28η, την 32η και την 36η εβδομάδα της κύησης, παρατήρησε ότι τα έμβρυα των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν έκαναν πολύ περισσότερες επαναλαμβανόμενες κινήσεις με το στόμα τους ή άγγιζαν τον σώμα τους απ’ ό,τι τα έμβρυα των οποίων οι μητέρες δεν κάπνιζαν.  Συνήθως τα έμβρυα κουνούν λιγότερο το στόμα τους και αγγίζουν το σώμα τους κατά τις τελευταίες εβδομάδες της κύησης. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Acta Paediatrica».

Εικόνες σοκ απο εμβρύα που υποφερουν στην μητρα την ώρα που η μάμά τους καπνίζει.Εικόνες και βίντεο
το πάνω μέρος της απεικονίζεται ένα αγέννητο μωρό, του οποίου η μαμά καπνίζει κατά μέσο όρο 14 τσιγάρα την ημέρα, και οι απέλπιδες αντιδράσεις του στην κοιλιά, όπως φαίνεται στον υπέρηχο. Στη συνέχεια, παρατηρήστε στο κάτω μέρος την ηρεμία και τη γαλήνη του εμβρύου που η μαμά του δεν καπνίζει.
Εικόνες σοκ απο εμβρύα που υποφερουν στην μητρα την ώρα που η μάμά τους καπνίζει.Εικόνες και βίντεο

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 


Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close