Έρευνα: Νηστικός στο σχολείο 1 στους 5 μαθητές

Τα 260.000 Ελληνόπουλα έχουν φθάσει οι μαθητές που ζουν σε συνθήκες επισιτιστικής ασφάλειας (μη επαρκής λήψη τροφής), καθώς η οικονομική κρίση βύθισε στη φτώχεια τις οικογένειές τους.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά, στα οποία η κρίση έδειξε το πιο απάνθρωπο πρόσωπό της. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα απολογιστικά στοιχεία του προγράμματος σίτισης μαθητών «Διατροφή» του Ινστιτούτου Prolepsis και δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», που υλοποιείται με τη στήριξη του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και – προσφάτως – τη συνδρομή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τα οποία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλά ελληνικά νοικοκυριά.

Συνολικά, από 1.385.443 μαθητές που φοιτούν στα δημόσια σχολεία της Ελλάδας, ο ένας στους πέντε (20%) φοιτά σε σχολείο το οποίο έχει υποβάλει αίτημα συμμετοχής στο πρόγραμμα σίτισης μαθητών «Διατροφή» του Ινστιτούτου Prolepsis, αφού οι δάσκαλοι βλέπουν το φαγητό στο τραπέζι της οικογένειας των παιδιών δεν φτάνει πια για όλους. Έτσι, τα θύματα της οικονομικής κρίσης, μικροί μαθητές πηγαίνουν νηστικοί στο σχολείο, προσπαθώντας με άδειο στομάχι να μάθουν γράμματα.

Πηγή: alfavita.gr

Close