«Γιατρός μου ανακοίνωσε πως έχω έξι μήνες ζωή»Γνωστή ελληνίδα δημοσιογράφος

«Γιατρός μου ανακοίνωσε πως έχω έξι μήνες ζωή»Γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος εξομολογείτε και μεις τη θαυμάζουμε για τη δύναμη και την ειλικρίνεια της

Για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει μίλησε σε συνέντευξή της στο περιοδικό People, η Nανά Παλαιτσάκη. Όπως εξηγεί η ίδια, έχει μια μετάλλαξη στο νωτιαίο μυελό και πηγαίνει κάθε μήνα στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

«Ήταν 2009, όταν ένας γιατρός μού ανακοίνωσε πως έχω έξι μήνες ζωή. Αυτή τη στιγμή η υγεία μου είναι σε διαδικασία ελέγχου. Κάθε μήνα κάνω κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις, από τις οποίες και θα εξαρτηθεί ο επόμενος μήνας. Όπως καταλαβαίνεις, δεν έχω κανένα περιθώριο να χάνω τις στιγμές. Η γιατρός μου, Ελίνα Βερβεσού, στο Ερρίκος Ντυνάν με την επιστημονική της κατάρτιση με κάνει να νιώθω εξαιρετικά καλά» περιγράφει η δημοσιογράφος.

Τον πρώτο καιρό που διαγνώστηκε το πρόβλημα με την υγεία της δεν το είπε σε κανέναν. «Πλέον, αντιμετωπίζω τόσο κωμικά και γελοία ορισμένα πράγματα, που απλά τα βλέπω και δεν συμμετέχω. Βέβαια, υπήρχε μια περίοδος δύο περίπου ετών που κλείστηκα στον εαυτό μου. Ήμουν κάτω από την επίδραση μετα-τραυματικού σοκ» εξηγεί και συνεχίζει:

«Αυτό περιγράφω και στο βιβλίο μου “Εγώ Και ο Ψυχίατρος”. Ουσιαστικά συμβαίνει αυτό που έλεγε ο Ιπποκράτης: Οι άνθρωποι δεν αρρωσταίνουμε. Αυτοκτονούμε και επιλέγουμε τη νόσο από την οποία θα πεθάνουμε. Ο τρόπος σκέψης μάς τοξινώνει. Πλέον, άλλαξα τον τρόπο που σκέφτομαι. Έμαθα να λέω “όχι”. Οτιδήποτε σε κάνει να μην περνάς καλά, είτε αυτό είναι άνθρωπος είτε αντικείμενο είτε κατάσταση, πρέπει να το κόβεις μαχαίρι. Δεν πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στην κακοποίηση του εαυτού μας από τρίτους, διαφορετικά θα αρρωστήσουμε. Μετά από αυτό που μου έτυχε, κατάλαβα τι σημαίνει να χαίρεσαι την κάθε στιγμή. Πηγή ενέργειας είναι ο εαυτός μας και όχι απαραίτητα ένας σύντροφος».

SONY DSC
SONY DSC

Close