Γυναίκα από την Αχαΐα δεν είχε καταλάβει ότι ήταν… έγκυος μέχρι που έσπασαν τα νερα !

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ήταν στον… μήνα της αλλά δεν είχε πάρει είδηση! Λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, και μόνο τότε ανακάλυψε πως είχε παιδί στα σπλάχνα της και μάλιστα είχαν περάσει και δύο ολόκληρες μέρες από τότε που έσπασαν τα νερά!

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην Αχαΐα. Πιο συγκεκριμένα, αφορά μία 40χρονη γυναίκα από ορεινό χωριό, κοντά στην Ρακίτα, η οποία απασχολείται ως κτηνοτρόφος μαζί με τον άνδρα της. Μάλιστα είναι ήδη μάνα, καθώς με τον σύζυγό της έχουν αποκτήσει ένα αγόρι ηλικίας σήμερα 12 ετών. Όμως η γνώση που απέκτησε από την πρώτη της εμπειρία όσο αφορά εγκυμοσύνη και γέννα φαίνεται ότι δεν λειτούργησε αποτελεσματικά και σε αυτή την περίπτωση, προκειμένου δηλαδή να αντιληφθεί εγκαίρως ότι έχει μείνει έγκυος.

Η 40χρονη γυναίκα της υπαίθρου συνέχισε να κάνει τις καθημερινές σκληρές εργασίες της, καθαρίζοντας το σπίτι, καλλιεργώντας το χωράφι και εκτρέφοντας τα ζωντανά που διαθέτουν με τον σύζυγό της.

Το σταδιακό φούσκωμα στην κοιλιά της το απέδιδε σε… πάχος, πολλές φορές και σε άγχος που την διακατείχε. Ούτε καν που της περνούσε από το μυαλό ότι συνέβαινε το απολύτως φυσιολογικό, που ήδη είχε ξαναζήσει, ότι δηλαδή κυοφορούσε το δεύτερο παιδί της οικογένειας.

Μέχρι που την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη το πρωί, βγήκε από το σπίτι της για να καθοδηγήσει τα ζωντανά έξω από το μαντρί να βοσκήσουν και δεν άντεξε σε μια έντονη ζαλάδα που ένιωσε, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος. Στάθηκε τυχερή καθώς αυτό συνέβη κοντά στο σπίτι της και το αντελήφθη ο σύζυγος ο οποίος έτρεξε για βοήθεια και κάλεσε το Κέντρο Υγείας της περιοχής από το κινητό του τηλέφωνο.

Έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι !

Η κινητοποίηση των ανθρώπων από το Κέντρο Υγείας, αρχικά, και από το ΕΚΑΒ, μετέπειτα, στάθηκε σωτήρια για την ίδια και το έμβρυο. Και αυτό διότι μεταφέρθηκε έγκαιρα στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίον, και εκεί έκπληκτοι οι γιατροί διέγνωσαν… εγκυμοσύνη και μάλιστα σε ξεπερασμένο στάδιο!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα νερά της εγκύου είχαν σπάσει δυο μέρες νωρίτερα και το παιδί είχε μείνει μέσα, με ό,τι κίνδυνο συνεπαγόταν κάτι τέτοιο για την ζωή του εμβρύου αλλά και της ίδιας της μητέρας. Τελικά όμως όλα πήγαν κατ’ ευχή. Η γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή ένα υγιέστατο κοριτσάκι 3,5 κιλών! Και φυσικά από εδώ και στο εξής η προσοχή της, για κάποια επόμενη τεκνοποίηση, σίγουρα θα είναι μεγαλύτερη…

Close