Και νέα απόλυση εγκύου – Αυτή τη φορά από αρτοζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι

Και νέα απόλυση εγκύου – Αυτή τη φορά από αρτοζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι

Μορφή «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν τους τελευταίους μήνες οι καταγγελίες για απολύσεις εγκύων γυναικών, με το τελευταίο κρούσμα να καταγράφεται σε αρτοζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με καταγγελία της συλλογικότητας «Attack στην ανεργία και την επισφάλεια», η γυναίκα, που εργαζόταν στην επιχείρηση από τον Οκτώβριο του 2017, πριν λίγους μήνες ανακάλυψε ότι είναι έγκυος και το ανακοίνωσε στον εργοδότη της.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, «η στάση του εργοδότη από εκείνη τη στιγμή άλλαξε αμέσως προσπαθώντας αρχικά με διάφορες απειλές και προσβολές να την εξαναγκάσει σε παραίτηση. Η συνάδελφος η οποία αντιμετώπιζε παράλληλα κάποια προβλήματα με την εγκυμοσύνη είχε απέναντι της έναν ανάλγητο εργοδότη που την προσέβαλε ασταμάτητα ασκώντας εναντίον της απίστευτη ψυχολογική πίεση με σκοπό να την εξαναγκάσει σε παραίτηση. Παράνομα επιχείρησε να της επιβάλει άλλη θέση εργασίας, διαφορετική από αυτή με την οποία είχε προσληφθεί και αναφέρονταν στην σύμβαση της, επιχειρώντας να τη καταπονήσει σωματικά εκμεταλλευόμενος την κατάσταση της.»
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Attack, «τελικά και ενώ η συνάδελφος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια έστειλε εξωδίκως την πρόθεση του να την απολύσει ‘’για σπουδαίο λόγο’’ θεωρώντας ότι εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντα της ενώ της ζητούσε να προσέλθει στις 2 / 4 για να υπογράψει την απόλυση της. Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν ποτέ στο παρελθόν να μην της είχε γίνει σχετική παρατήρηση και ‘’εντελώς τυχαία’’ αμέσως αφού ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της να κατηγορείται ότι δεν εκτελούσε σωστά τα καθήκοντα της.»

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Περιστερίου. Έξω από τον χώρο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης, με τους συγκεντρωμένους να ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης εγκύου. Η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 18 Απρίλη, οπότε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Πηγή: topontiki.gr
Close