ΚΕΑ Μαΐου 2019: Μάθε πότε θα μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό σου!

Δείτε αναλυτικά σχετικά με το ΚΕΑ Μαΐου 2019!

Η ημερομηνία πληρωμής των δικαιούχων για το ΚΕΑ Μαΐου 2019 πλησιάζει όλο και περισσότερο, οπότε καλό είναι να ξέρεις περίπου πότε χορηγείται το επίδομα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η χορήγηση του ΚΕΑ για το φετινό Μάιο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου 2019, ενώ, όπως κάθε προηγούμενη φορά, η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2019 ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ!

Το ΚΕΑ Μαΐου 2019 θα πληρωθεί στους ωφελούμενους με πίστωση εξ’ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Όσοι από τους δικαιούχους του ΚΕΑ έχουν λάβει ενημερωτικό SMS για διακοπή χορήγησης του επιδόματος, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αίτηση εκ νέου εφόσον έχουν δηλώσει κανονικά τα εισοδήματά τους.

Κι αυτό διότι κάποιοι δικαιούχοι κόπηκαν λόγω:

— των αναδρομικών του επιδόματος παιδιού
— της απόκρυψης εισοδήματος από επιδόματα ανεργίας
— και της απόκρυψης εισοδημάτων από επιδοτήσεις κ.α.

Ο έλεγχος για την χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης γίνεται ανά εξάμηνο επομένως σε όσους κόπηκε μπορούν να κάνουν εκ νέου αίτηση στο keaprogram.gr.

Στο σημείο αυτό, κρίνεται απαραίτητο να επισημανθεί ότι, σε καμία περίπτωση, δε θα ζητηθούν να επιστρέψουν χρήματα πίσω οι δικαιούχοι.

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Μάθε πώς θα πάρεις το επίδομα που δικαιούσαι, αν είσαι μακροχρόνια άνεργος!

Close