Κορονοϊός: Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας με εντολή Χρυσοχοΐδη

Στον εισαγγελέα  παραπέμπονται,  έπειτα από εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές σε «θεωρίες συνομωσίας» για τον κορονοϊό, οι οποίες αναρτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα  στο διαδίκτυο από μικρά sites.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι «παραμύθι» και παροτρύνουν τον κόσμο να μην δέχεται πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας για περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Δείτε επίσης:Κορονοϊός: Η σκληρή καθημερινότητα των γιατρών των νοσηλευτών μέσα από 12 σκίτσα

«Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνωμοσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

To υλικό έχει ήδη σταλεί  στον εισαγγελέα και ίσως  γίνει προκαταρκτική εξέταση.

Δείτε επίσης:Facebook και κορονοϊός: Θα καταγράφει συμπτώματα των φορέων του covid-19

Σε δήλωση του ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας.

Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».

 

Close