Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα έως 4 Μαΐου. κλειστά μαγαζιά, καραντίνα και η απαγόρευσή κυκλοφορίας θα ισχύουν για ακόμη μια εβδομάδα

H αρχική ημερομηνία άρσης κάποιων από των μέτρων περιορισμού είχε τοποθετηθεί στις 27 Απριλίου.

Στις αρχές της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων από τον πρωθυπουργό.

μέχρι την 4η μέρα του Μαΐου, σχεδόν δυο μήνες απ’ όταν πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν θα ανοίξει καμία επιχείρηση.

«Η επιτυχία του σχεδίου μας κατά του κορονοϊο μέχρι σήμερα απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και θυμάτων σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ με αντίστοιχο πληθυσμό. Αυτή η εικόνα είναι για μας θυμίζει γιατί πήραμε αυτά τα μέτρα»

«Επιστρέφοντας στην κανονικότητα θα διατηρήσουμε συνήθειες όπως το πλύσιμο χεριών η αποφυγή επαφών κλπ.»

Όπως είπε το σχέδιο θα ξεδιπλώνεται σε φάσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο και σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στον πληθυσμό. «Θα προχωρούμε εβδομάδα – εβδομάδα»

«Συνεδριάζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Στην ημερήσια διάταξη η δημιουργία ταμείου ανάκαμψης. Οι θέσεις μας είναι γνωστές από την επιστολή που συνυπέγραψε ο πρωθυπουργός. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα επιμείνει ότι δεν χρειαζόμαστε νέα δάνεια. Θα επισημάνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να περιλαμβάνει και μέτρα για τη συνέχιση των ελεύθερων μετακινήσεων».

Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μετά τις 4 Μαΐου. Και θα το μάθουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανόν τη Δευτέρα 27 Απριλίου, όταν με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

 

Close