Τι αποκάλυψε η μητέρα των τριών τζιχαντιστών που έλουσαν με αίμα το Παρίσι

ι αποκάλυψε η μητέρα των τριών τζιχαντιστών που έλουσαν με αίμα το Παρίσι;

Σοκάρει η μητέρα των τριών τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν το Παρίσι.

Η μητέρα του βομβιστή του Παρισιού Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ, ο οποίος ανατινάχτηκε έξω από την καφετέρια Comptoir Voltaire κοντά στο Bataclan δήλωσε ότι ο γιος της δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν και ισχυρίζεται ότι πιθανότατα ανατινάχθηκε εξαιτίας του στρες.

Ο Αμπντεσλάμ ήταν ένα από τα τρία αδέλφια τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της αστυνομίας ως μέλη του πυρήνα των ISIS.

Ο 31χρονος Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ ανατινάχθηκε έξω από το καφέ Comptoir Voltaire, κοντά στο Stade de France, ο αδελφός του Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, συνελήφθη στην Molenbeek στις δυτικές Βρυξέλλες, μια ημέρα μετά τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ η γαλλική αστυνομία έχασε μέσα από τα χέρια της τον τρίτο αδελφό, Σαλάχ, ο οποίος φαίνεται ότι διέσχισε τα σύνορα του Βελγίου μετά τις επιθέσεις. Αυτός ο άνθρωπος είναι τώρα το αντικείμενο διεθνούς ανθρωποκυνηγητού.

Μιλώντας έξω από το σπίτι της οικογένειας, η οικογένεια Αμπντεσλάμ ισχυρίστηκε ότι ήταν έκπληκτη για το γεγονός ότι ο Ιμπραήμ ανατινάχθηκε κοντά στο Bataclan, αν και είχε επισκεφθεί τη Συρία.

«Δεν σχεδίαζε να σκοτώσει κανέναν, αυτό είναι σίγουρο», είπε η μητέρα του τρομοκράτη.

«Το γεγονός ότι ανατινάχθηκε χωρίς να σκοτώσει κανέναν, λέει πολλά» είπε η μητέρα του τζιχατζιστή.

Η οικογένεια πρόσθεσε: «Εμείς τον είδαμε δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις. Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι σχεδιάζει να κάνει κάτι βίαιο».

Η οικογένεια του Αμπντεσλάμ ωστόσο, παραδέχθηκε ότι ο νεαρός βομβιστής είχε περάσει «μεγάλο χρονικό διάστημα» στη Συρία.

«Ήμασταν πραγματικά έκπληκτοι για το γεγονός ότι συμμετείχε και ο Σαλάχ. Ο Ιμπραήμ ήταν διαφορετικός. Βλέπαμε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί,. Αλλά όχι τόσο ώστε να σκεφτούμε ότι θα διαπράξει μια αποτρόπαια πράξη σαν κι αυτή».

Ένα άλλο μέλος της οικογένειας των τριών αδελφών ισχυρίστηκε ότι ο Ιμπραήμ δεν ήθελε να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας: «Ίσως τα εκρηκτικά εξερράγησαν πρόωρα από ατύχημα. Ίσως ήταν το άγχος».

Διαβάστε ποιος είναι ο Abdelhamid Abaaoud, ο 29χρονος εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι και που έμενε στην Ελλάδα και ποιοι ήταν οι 129 νεκροί από το μακελειό στο Παρίσι.

via

Close