Το μυστήριο χωριό που τα κορίτσια μετατρέπονται σε αγόρια στην εφηβεία

Το φαινόμενο του Σαλίνας έρχεται σαν απόδειξη του ότι πολλές φορές τα πράγματα που η κοινή γνώμη θεωρεί δεδομένα, όπως το φύλο, μόνο τέτοια δεν είναι

Στην περιοχή Σαλίνας της Δομινικανής Δημοκρατίαςμικρά κορίτσια παίζουν με τα παιχνίδια τους και κάνουν όλα τα πράγματα που «συνηθίζονται» για κοπέλες της ηλικίας τους. Τίποτα παράξενο ως εδώ. Όμως κάποια από αυτά, όταν θα μπουν στην εφηβεία, θα δουν τον κόσμο τους να αλλάζει λόγω μιας μεταβολής στο σώμα τους που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Θα αρχίσουν να αναπτύσσουν αντρικά γεννητικά όργανα και θα μετατραπούν σε αγόρια! Αυτή είναι η ιστορία πίσω από τη μοναδική περίπτωσή τους.

Άφυλοι

Τις πρώτες εβδομάδες της κύησης, τα έμβρυα δεν έχουν φύλο ή -πιο σωστά- διαθέτουν τις προδιαγραφές και για τα δύο. Το αρσενικό και το θηλυκό συνυπάρχουν μέχρι (περίπου δύο μήνες μετά τη σύλληψη) να αναλάβουν δράση οι ορμόνες που στις περισσότερες περιπτώσεις θα αποφασίσουν αμετάκλητα για το φύλο του καθενός. Στα αρσενικά η παρουσία του χρωμοσώματος Υ δίνει «εντολή» για την ανάπτυξη πέους και όρχεων, ενώ στα άτομα με ζευγάρι χρωμοσωμάτων τύπου ΧΧ θα εμφανιστεί κλειτορίδα.

Διαβάστε περισσότερα στο apithano.gr


Close