Το νησί των φιδιών Απαγορευμένο για τους ανθρώπους

Θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο και μάλλον δικαίως. Το νησί «Queimada Grande» βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της Βραζιλίας και συγκεκριμένα του Σάο Πάολο και από πολλούς αποκαλείται «Νησί των Φιδιών».

Ο λόγος για την ονομασία του αυτή, είναι ότι αποτελεί σπίτι για ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου, του Golden Lancehead Viper. Το νησί αυτό αποτελεί και το μόνο έδαφος όπου απαντάται το συγκεκριμένο είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πρόσβαση σε ανθρώπους να είναι απαγορευμένη και αυστηρά ελεγχόμενη από το ναυτικό της Βραζιλίας.

Σχεδόν κανείς δεν επισκέπτεται το νησί, εκτός από μερικούς επιστήμονες, στους οποίους έχει χορηγηθεί ειδική άδεια για τη μελέτη των φιδιών, μία φορά το χρόνο.

Η έκταση του νησιού φτάνει τα 430.000 τετραγωνικά μέτρα και σύμφωνα με τους ντόπιους σε κάθε τετραγωνικό βρίσκονται 5 δηλητηριώδη ερπετά, που μπορεί να φτάσουν σε μήκος και τα 118 εκατοστά.

Δείτε φωτογραφίες του «Ilha de Queimada Grande»:

123

Itanhaem_SP, 09 de novembro de 2010. Ilha de Queimada Grande Foto: JOAO MARCOS ROSA /NITRO

Ο χρυσός βόθρακας καταφέρνει να δαγκώσει και να εξοντώσει πτηνά ακόμη και όταν αυτά βρίσκονται εν κινήσει. Τρέφονται επίσης με σαύρες ενώ έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα κανιβαλισμού ανάμεσα τους. Το μήκος τους ποικίλλει αφού υπάρχουν ορισμένα με μήκος περίπου 50 εκατοστών και άλλα που το μήκος τους αγγίζει το 1.20 μέτρα.

Πριν απαγορευτεί η είσοδος στο νησί, υπήρχαν αρκετές ιστορίες ανθρώπων που υπέκυψαν από το δάγκομα κάποιου φιδιού. Μια ιστορία μιλάει για ένα ψαρά, ο οποίος παρασύρθηκε στο νησί, αφού οι μηχανές της βάρκας του σταμάτησαν να λειτουργούν.
Ο ψαράς τόλμησε να κατευθυνθεί προς την ενδοχώρα, αγνοώντας τι τον περίμενε. Όταν τελικά ανακαλύφθηκε το σκάφος του, βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος γεμάτος από δαγκώματα φιδιών. Μια άλλη ιστορία είναι αυτή του τελευταίου φαροφύλακα του νησιού και της οικογένειάς του, οι οποίοι φημολογείται ότι έτρεχαν με τρόμο, όταν τα φίδια μπήκαν μέσα από τα παράθυρα, ενώ τα σώματά τους βρέθηκαν αργότερα διάσπαρτα σε ολόκληρο το νησί.
Σε μια συνέντευξη του Vice, με τον Marcelo Duarte, έναν επιστήμονα που εργάζεται στο Butantan Institute και μελετά δηλητηριώδη ερπετά για φαρμακευτικούς σκοπούς, περιέγραψε το δηλητήριο του χρυσού βόθρακα ως μοναδικό.

Το δηλητήριο θα βοηθήσει στις καρδιακές παθήσεις, την κυκλοφορία και τους θρόμβους του αίματος. Έχει αποδειχθεί ότι δηλητήριο από άλλα είδη φιδιών έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

πηγες Huffingston,newbeast

Close