Σπάει ένα αυγό και προσθέτει μέσα και άλλα 2 συστατικά και έτσι απομακρύνει για πάντα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες είναι αυτό της υπερβολικής τριχοφυΐας. Έτσι, αναζητούν πολλές θεραπείες, προκειμένου να απομακρύνουν τις τρίχες και να έχουν ένα λείο δέρμα , αλλά πολλές φορές οι θεραπείες αυτές είναι αρκετά ακριβές. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν θεραπείες με φυσικά συστατικά που μπορούν να σας βοηθήσουν με το πρόβλημα της τριχοφυΐας, και οι οποίες δεν πρόκειται να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Ακολουθήστε μια από τις παρακάτω σπιτικές συνταγές και απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μια και καλή.

Συνταγή 1 – Μάσκα προσώπου με κουρκούμη

Η κουρκούμη χρησιμοποιείται σε πολλές θεραπείες αλλά και ως μπαχαρικό. Μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των τριχών και γι ‘αυτό οι γυναίκες στην Ινδία τη χρησιμοποιούν συχνά.

Μέθοδος προετοιμασίας : κάντε μια πάστα από κουρκούμη και λίγο νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε τη στις περιοχές με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Αφήστε τη πάστα να στεγνώσει και με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με χλιαρό νερό αφαιρέστε τη από το δέρμα. Επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία συχνά.

Δείτε ακόμη: Αυτό Το Μείγμα Με Μπανάνα Θα Σας Απαλλάξει Από Την Ανεπιθύμητη Τριχοφυΐα ΧΩΡΙΣ Πόνο!

Η κουρκούμη μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των τριχών και γι ‘αυτό οι γυναίκες στην Ινδία την χρησιμοποιούν συχνά.

Συνταγή 2 – Μάσκα προσώπου με κουρκούμη, γάλα, ξινή κρέμα και ρεβυθαλευρο

Μέθοδος προετοιμασίας: πάρτε ένα μπολ και βάλτε σε αυτό 6 κουταλιές της σούπας ρεβυθάλευρο , ½ ποτήρι γάλα, 1 κουταλιά της σούπας  κουρκούμη και 1 κουταλιά της σούπας ξινή κρέμα. Εφαρμόστε την πάστα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να παραμείνει για 25 λεπτά, αφήνοντάς την να στεγνώσει. Σε περίπτωση που το μείγμα είναι πολύ μαλακό ή πολύ υγρό, προσθέστε περισσότερο ρεβυθάλευρο και, εάν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε γάλα.

Δείτε ακόμη: 5 Λόγοι Για Τους Οποίους Δεν Πρέπει Να Αγνοήσετε Την Υπερβολική Τριχοφυΐα Στο Πρόσωπό Σας

Συνταγή 3 – Μάσκα προσώπου με πατάτα, κόκκινες φακές, λεμόνι και μέλι 

Μέθοδος προετοιμασίας : πάρτε ένα μπολ και προσθέστε το χυμό από 2-3 πατάτες. Στη συνέχεια προσθέστε την κόκκινη φακή (την οποία θα την έχετε μουλιάσει σε νερό για ένα βράδυ), 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας. Όταν η μάσκα αυτή στεγνώσει, κάντε ένα απαλό μασάζ για να την αφαιρέσετε.

Συνταγή 4 – Μάσκα προσώπου με μέλι και λεμόνι

Μέθοδος παρασκευής : πάρτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατέψτε τη με μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού. Το μείγμα πρέπει να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας και να το αφήσετε να παραμείνει εκεί για 15 λεπτά. Πάρτε μια πετσέτα και αφαιρέστε τη μάσκα, κάνοντας ένα απαλό μασάζ. Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται 2-3 φορές την εβδομάδα. Μην περιμένετε να εξαλείψετε όλες τις τρίχες από μία μόνο θεραπεία.

Δείτε ακόμη: Οι 2 καλύτερες μάσκες προσώπου για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Συνταγή 5 – Μάσκα προσώπου από ζάχαρη και μέλι

Μέθοδος προετοιμασίας : θα λειτουργήσει σαν κερί, έτσι θα πρέπει να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, και δύο σταγόνες χυμό λεμονιού. Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και θερμαίνετε τα σε φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει αλλά όχι πολύ, καθώς θα χρειαστεί να το εφαρμόσετε στις περιοχές της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Αφαιρέστε τη μάσκα τραβώντας προς την αντίθετη κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών.

Συνταγή 6 – Μάσκα προσώπου με αυγά

Μέθοδος προετοιμασίας : θα χρειαστείτε 1 ασπράδι αυγού, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι – ανακατέψτε τα όλα μαζί και εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφού στεγνώσει αφαιρέστε τη μάσκα, σαν να αφαιρείτε το κερί. Τραβήξτε προς την αντίθετη κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών.

Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

Close