τα-παιδιά-παίρνουν-την-εξυπνάδα-από-την-μαμά-

Την επόμενη φορά που ο μπαμπάς θα σας πειράξει λέγοντας “το παιδί πήρε από μένα και βγήκε τόσο έξυπνο” παρουσιάστε αυτήν την έρευνα και αποστομώστε τον! Ερευνα αποκαλύπτει ότι την ευφυΐα τα παιδιά την παίρνουν από τις μαμάδες.

Μία νέα έρευνα έρχεται να δικαιώσει τις μαμάδες και να προκαλέσει χιουμοριστικές κόντρες με τους μπαμπάδες. Φαίνεται πως τα παιδιά παίρνουν την ευφυΐα  τους από την μαμά τους και όχι από τον μπαμπά τους.

Την επόμενη φορά που ο μπαμπάς θα σας πειράξει λέγοντας “το παιδί πήρε από μένα και βγήκε τόσο έξυπνο” παρουσιάστε αυτήν την έρευνα και αποστομώστε τον! Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Οι μητέρες νιώθουν απόλυτη μοναξιά γιατί η κοινωνία αποξενώθηκε

Μία ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, απέδειξαν ότι τα γονίδια της μητέρας είναι αυτά που καθορίζουν την ευφυΐα του παιδιού. Αυτό συμβαίνει διότι σύμφωνα με την έρευνα τα γονίδια της ευφυΐας βρίσκονται στα Χ χρωμοσώματα, που οι γυναίκες έχουν δύο από αυτά ενώ οι άνδρες μόνο ένα.

τα-παιδιά-παίρνουν-την-εξυπνάδα-από-την-μαμά-

Photo via: in.gr

Υπάρχει λοιπόν μία κατηγορία γονιδίων που ονομάζονται ρυθμισμένα και έχει διαπιστωθεί πως λειτουργούν ανάλογα με το αν προέρχονται από τη μητέρα ή τον πατέρα. Τα ρυθμισμένα γονίδια λοιπόν που αφορούν την ευφυΐα λειτουργούν όταν προέρχονται από τις μαμάδες.

Έγιναν δοκιμές σε εργαστήρια και μάλιστα σε ποντίκια που κατέληξαν πως όσα από τα θηλαστικά είχαν μεγαλύτερες δομές μητρικών γονιδίων ανέπτυξαν μεγαλύτερους εγκεφάλους αλλά και μικρότερα σώματα. Αντιθέτως σε όσα από τα ποντίκια χορηγήθηκαν δόσεις πατρικών γονιδίων ανέπτυξαν μικρότερους εγκεφάλους και μεγαλύτερα σώματα.

Δείτε ακόμα Οι 7 πληγές που αφήνει η έλλειψης μητρικής αγάπης και τρυφερότητας στην κόρη

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα κύτταρα που περιέχουν πατρικά γονίδια βρίσκονται συσσωρευμένα σε τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζονται με λειτουργίες όπως το σ3ξ, το φαγητό και η επιθετικότητα.

τα-παιδιά-παίρνουν-την-εξυπνάδα-από-την-μαμά-

Photo via: onmed.gr

Αυτά τα κύτταρα δεν εντοπίζονται στο τμήμα εκείνο του εγκεφαλικού φλοιού όπου συμβαίνουν οι πιο προηγμένες γνωστικές λειτουργίες, όπως: η συλλογιστική σκέψη, η γλώσσα και ο προγραμματισμός.

Οι επιστήμονες πήραν συνεντεύξεις από 12.686 νέους ανθρώπους, ηλικίας 14-22 ετών, κάθε χρόνο από το 1994. Παρότι έλαβαν υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως τη φυλή ή την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των συμμετεχόντων, πάλι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι δηλαδή ο καλύτερος προγνωστικός παράγοντας εξυπνάδας ήταν το IQ της μητέρας.

Δείτε ακόμα Γηριατρική εγκυμοσύνη: Ακούγεται σαν προσβολή αλλά είναι ο όρος για τις γυναίκες που κυοφορούν μετά τα 35

τα-παιδιά-παίρνουν-την-εξυπνάδα-από-την-μαμά-

Photo via: ethnos.gr

Πάντως η έρευνα τονίζει επίσης πως τα γονίδια δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει την εξυπνάδα του παιδιού. Συγκεκριμένα, περίπου το 40-60% καθορίζεται από την κληρονομικότητα, το υπόλοιπο είναι θέμα περιβάλλοντος και ερεθισμάτων.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close