Μαμά σ΄ευχαριστώ, όχι μόνο γιατί μου έδωσες ζωή, αλλά γιατί με έμαθες και πως να τη ζω!

Πόσα “σ’αγαπώ” και πόσα “ευχαριστώ” έχουμε πει στη μητέρα μας για όλα αυτά που μας έχει προσφέρει τόσα χρόνια; Η πιο βαθιά, η πιο αληθινή σχέση αγάπης είναι εκείνης της μάνας με το παιδί της.

Η μητέρα είναι ο βράχος, το στήριγμα, ο προσωπικός σύμβουλος κάθε παιδιού. Βρίσκεται πάντα δίπλα του, ακόμη και αν τους χωρίζουν χιλιόμετρα. Ο πιο δυνατός δεσμός που ποτέ μία μάνα δεν αφήνει να διαλυθεί.

Ότι και αν συμβαίνει, όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίζει ένα παιδί, η μάνα το νιώθει, και τρέχει δίπλα του να το βοηθήσει, να το στηρίξει, ή έστω απλά για να τη νιώθει κοντά του.

Πόσο όμορφη είναι αυτή η σχέση; Πόσα χρωστάμε στη μητέρα μας όχι μόνο γιατί μας έδωσε ζωή, αλλά και γιατί μας έμαθε να τη ζούμε με πληρότητα και στο έπακρο.

Η αγκαλιά της μάνας είναι η μοναδική απόλυτη ασφαλής “φωλιά” κάθε παιδιού, είτε μεγάλου είτε μικρού. Η μητέρα το απολαμβάνει όσο και το παιδί.

Γιατί πολύ απλά η μάνα είναι μία. Η άρρηκτη σύνδεση ανάμεσά τους δε διακόπτεται ποτέ, δεν διαλύεται, πάντα θα υπάρχει. Η φυσική της ύπαρξη όμως δεν θα είναι δίπλα σου. Αγκάλιασέ την και φρόντισέ την όσο είναι δίπλα σου.

Η πιο μεγάλη χαρά ενός παιδιού είναι μία. Να μεγαλώνει και να γνωρίζει ότι η μητέρα είναι υγιής και ευτυχισμένη. Τότε η δική του ευτυχία έρχεται λίγο πιο εύκολα.

“Το καλύτερο πράγμα στο κόσμο θα ήταν όταν μεγαλώσω να είσαι και εσύ υγιής και ευτυχισμένη όπως και εγώ, μαμά”

Σ’αγαπώ

 

 

Close