Πως θα φτιάξετε αντιγριπικό σπρέι

Είναι ο καιρός των ιώσεων, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία!! Όλοι όλο και κάτι έχουμε αρπάξει, άσε που κυκλοφοράει ένα πολύ επικίνδυνο στέλεχος της γρίπης, όπως διαβάζουμε!

Μπορούμε να προστατευτούμε; Μα φυσικά, απλά με 5 αιθέρια έλαια που όλοι μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα στο εμπόριο!

Θα σας δώσω λοιπόν μια πανεύκολη συνταγή για σπρέι που δρα προληπτικά για την εμφάνιση πολλών ιώσεων ακόμα και της γρίπης! Απλά το ψεκάζουμε 2-3 φορές τη μέρα στο σπίτι ή την εργασία μας και είμαστε ήσυχοι!

antiflu-aromatherapy

Υλικά

120 μλ νερό

60 μλ οινόπνευμα ή βότκα

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμάρι

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρο

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα

5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος

 

Πρώτα προσθέτουμε στο αλκοόλ τα αιθέρια έλαια και μετά αυτό το μείγμα το προσθέτουμε στο νερό. Βάζουμε σε μπουκάλι σπρέι και ψεκάζουμε άφοβα όλο το σπίτι.

Προσοχή δίνουμε στα παιδικά δωμάτια, ψεκάζουμε αφού έχουμε αερίσει και αφήνουμε το παιδί να μπει 10-15 λεπτά μετά το ψέκασμα.

Γενικά, δεν ψεκάζουμε πάνω μας, ιδιαίτερα στα μάτια.

Και μην ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μου στο facebook byolycosmetics & το blog μου www.byolycosmetics.weebly.com για νέες συνταγές και προσφορές!

Μπορώ να σας φτιάξω ειδικά λαδάκια για εφαρμογή ακόμα και σε μωρά τα οποία βοηθάνε να περάσει το κρύωμα πάσης φύσεως πιο γρήγορα! Μη διστάσετε να με ρωτήσετε!

Πολλά φιλιά

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Ολυμπία Τσιμπλοστεφανάκη
Ολυμπία Τσιμπλοστεφανάκη

Ονομάζομαι Ολυμπία Τσιμπλοστεφανάκη και είμαι η δημιουργός της επωνυμίας byolycosmetics, μια μικρή επιχείρηση με φυτικά καλλυντικά με έδρα την Κρήτη! Δε σπούδασα επίσημα το αντικείμενο (είμαι οικονομολόγος!) αλλά είναι το πάθος μου! Ξεκίνησα να φτιάχνω φυτικά καλλυντικά από προσωπική ανάγκη, πριν από περίπου 5 χρόνια. Στο blog μου μπορείτε να βρείτε εύκολες συνταγές καθημερινής περιποίησης, νέες τάσεις και απλές συμβουλές για ένα πιο ''πράσινο'' νοικοκυριό!


Close