ΛΟΣΙΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΜΕ ΠΡΟΠΟΛΗ

Η ακμή ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους ιδιαίτερα στην εφηβεία. Υπάρχουν πολλές θεραπείες, που συχνά έχουν μεγάλες παρενέργειες. Τα φυσικά υλικά μπορούν να μας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να μειώσουμε τη φλεγμονή και να κρατήσουμε το δέρμα υγιές.

Το βασικό ενεργό συστατικό στη σημερινή συνταγή είναι η πρόπολη. Πρόκειται για μια κολλώδη ουσία, που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από την συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών, και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες. Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν και να απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης.

Η χημική της σύσταση είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη καθώς σε αυτήν έχουν ανιχνευθεί περισσότερες από 300 χημικές ενώσεις.

Στη σημερινή λοσιόν αξιοποιούμε τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία,  την αντιοξειδωτική δράση των φλαβονοειδών αλλά και την έντονη αντισυπτική και αναπλαστική της ιδιότητα.

Ο καλύτερος φορέας που μπορεί να εκχυλίσει όλα αυτά τα ενεργά συστατικά είναι το βάμμα της  πρόπολης. Μπορείτε εύκολα να το βρείτε στην αγορά, κατά προτίμηση από μελισσοκόμο.

ΥΛΙΚΑ για 100 γρ

4 γρ βάμμα πρόπολης

3 γρ γλυκερίνη

20 γρ αλόη βέρα

30 γρ ανθόνερο αμαμελίδας

απεσταγμένο νερό μέχρι να φτάσετε τα 100 γρ

 

Η συνταγή μας δεν περιέχει συντηρητικό και έτσι κρατά μερικές εβδομάδες στο ψυγείο. Αν δεν βρείτε το ανθόνερο αμαμελίδας μπορείτε να το αντικαταστήσετε με απεσταγμένο νερό.

Η λοσιόν αυτή μοσχοβολάει, θα την απολαύσετε σίγουρα, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά από ένα μήνα συνεχούς χρήσης πρωί βράδυ.

Μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα που έχω φτιάξει στο facebook φυσικά καλλυντικά: παρασκευές μέθοδοι και συνταγές   για να μάθατε ακόμη περισσότερα.

 

Μια πιο προχωρημένη μορφή της λοσιόν αυτής γίνεται με τη χρήση εκχυλίσματος ανανά σε γλυκερίνη που φτιάχνω προσωπικά!

Στη φωτογραφία βλέπετε μια λοσιόν καθαρισμού με το εκχύλισμα ανανά και πρόπολη για δέρμα με ακμή. Προσφέρει ενυδάτωση, στυπτική δράση και σε συνδυασμό με την κρέμα ημέρας με λάδι τομάτας και εκχύλισμα φυκιών μειώνει τα σημάδια.

ΛΟΣΙΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΜΕ ΠΡΟΠΟΛΗ

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Ολυμπία Τσιμπλοστεφανάκη
Ολυμπία Τσιμπλοστεφανάκη

Ονομάζομαι Ολυμπία Τσιμπλοστεφανάκη και φτιάχνω φυσικά καλλυντικά για μένα και τους αγαπημένους μου! Δε σπούδασα επίσημα το αντικείμενο (είμαι οικονομολόγος!) αλλά είναι το πάθος μου! Ξεκίνησα να φτιάχνω φυτικά καλλυντικά από προσωπική ανάγκη και κόλλησα! Στο blog μου μπορείτε να βρείτε εύκολες συνταγές καθημερινής περιποίησης, νέες τάσεις και απλές συμβουλές για ένα πιο ''πράσινο'' νοικοκυριό!


Close