Από Φάρσαλα ή Ελασσόνα το έμβρυο που βρέθηκε στα σκουπίδια – Να «μιλήσει» το DNA περιμένουν οι αρχές

Από Φάρσαλα ή Ελασσόνα το έμβρυο που βρέθηκε στα σκουπίδια – Να «μιλήσει» το DNA περιμένουν οι αρχές

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει το έργο του ιατροδικαστή – Που στρέφονται οι έρευνες

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λάρισας, από την είδηση ότι ένα έμβρυο βρέθηκε σε χωματερή όπου συγκεντρώνονται ανακυκλώσιμα υλικά, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα.
Βρέθηκε νεκρό μαζί με τον πλακούντα στη 1.30 το μεσημέρι, ανάμεσα σε ανακυκλώσιμα υλικά στο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών του ΦΟΣΔΑ Λάρισας στην περιοχή της Γυρτώνης.
Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το έμβρυο ήταν αρκετά ώριμο, αγοράκι, λίγες εβδομάδες πριν τη συμπλήρωση του ενάτου μήνα.

Αποτέλεσε «προϊόν αποβολής» και αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο εγείρεται το μείζον ερώτημα αν αυτή η αποβολή προήλθε τυχαία ή με μη νόμιμο τρόπο και εάν φυσικά εμπλέκεται μέλος της ιατρικής κοινότητας στη διαδικασία.

Σε ότι αφορά την προέλευση, οι έρευνες «δείχνουν» ή την περιοχή των Φαρσάλων, ή εκείνη της Ελασσόνας. Ότι δηλαδή πετάχτηκε σε κάδο σε μία από τις δύο επαρχίες. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως αποκλείουν την πόλη της Λάρισας.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει το έργο του ιατροδικαστή κ. Κραβαρίτη, τα ευρήματα του οποίου αναμένεται να συμβάλουν στις έρευνες. Σίγουρα πολλές απαντήσεις αναμένονται και από τις εξετάσεις DNA σε δείγμα από το έμβρυο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Close