Έχετε αναρωτηθεί πότε  που μπορεί να πάνε οι φωτογραφίες των παιδιών σας στο internet;

 

Πολλοί γονείς αγαπούν να μοιράζονται φωτογραφίες από τα παιδιά τους στο facebook στο instagram, στο twitter και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του internet.Καμαρώνουν για τα αγγελούδια τους,θελούν να δείξουν τις φωτογραφίες σε συγγενείς και φίλους που είναι μακρυα. Αλλά, δυστυχώς, οι γιαγιάδες και οι καλύτεροί σας φίλοι δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν κάποιοι τρομακτικοί άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χαριτωμένα στιγμιότυπα από τα παιδιά σας για τους δικούς τους σκοπούς.

Εδώ είναι μερικοί μόνο από τους τρόπους που οι φωτογραφίες των παιδιών σας χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο.

Θέλω να σας πω τη δικιά μου περίπτωση για να ανατριχιάσετε. Αποθηκεύω φωτογραφία μωρού που τη βρήκα διαθέσιμη στη google και τη βάζω στο άρθρο μωράκι πέθανε γιατίτο ξέχασαν στο αυτοκίνητο.

Μέτα απο δύο μέρες μου στέλνει μήνυμα έξαλλη μια μαμά,γιατί η φωτογραφία που είχα χρησιμοποιήσει στο άρθρο ήταν του παιδιού της!!!

Τρελάθηκα της ζήτησα χίλια συγνώμη και της εξήγησα πόσο πολύ λυπάμαι για αυτό.

Έψαξα και βρήκα λοιπών ένα άρθρο στο αμερικάνικο site familyshare που μας εξηγεί …

Που μπορούν να καταλήξουν οι φωτογραφίες των παιδιών που δημοσιεύετε σε facebook,instagram κλτ!

Ψεύτικο παιδί

Έχετε αναρωτηθεί πότε που μπορεί να πάνε οι φωτογραφίες των παιδιών σας στο internet;

Μια νέα τάση που κυκλοφορεί στο ίντερνετ είναι διάφοροι επιτήδειοι να κλέβουν φωτογραφίες μωρών και να τις παρουσιάζουν σε διάφορους ψεύτικους λογαριασμούς προσποιούμενοι πως είναι  δικά τους παιδιά! Φροντίζουν να ενημερώνουν τους διαδικτυακούς τους φίλους για τα κατορθώματα των μωρών αλλά και το πόσο αξιολάτρευτα είναι. Υπάρχουν όμως και άλλες περιπτώσεις που ανεβάζουν φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο, με όλες τις υποτιθέμενες πληροφορίες του παιδιού και το προωθούν για υιοθεσία. Αν και δεν έχει άμεση επαφή με το παιδί που έκλεψαν την φωτογραφία, είναι αρκετά τρομακτικό να συμβαίνει.

Παιδική πορνογραφία

Έχετε αναρωτηθεί πότε που μπορεί να πάνε οι φωτογραφίες των παιδιών σας στο internet;
Αθώες οικογενειακές φωτογραφίες μπορούν επίσης να ληφθούν από  blogs, από λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ή άλλα sites ανταλλαγής φωτογραφιών προκειμένου να κοινοποιηθούν σε παιδόφιλους. Μια μητέρα στην Γιούτα βρήκε πρόσφατα εικόνες από τις δύο μικρές κόρες της μαζί με λεζάντες που συνοδεύονταν από ιδιαίτερα ενοχλητικά μηνύματα. Εξαιρετικά δελεαστικές είναι οι φωτογραφίες όπου το παιδί μπορεί να έχει μερική γυμνότητα, όπως το μπάνιο ή μια φωτογραφία του με πάνα.Για αυτό να μην ανεβάζετε τόσο προσωπικές στιγμές των παιδιών σας.

Δείτε: εδώ την ιστορία μια μητέρας που ανακάλυψε φωτογραφίες του παιδιού της σε πορνογραφικές ιστοσελίδες

Διαφήμιση

Έχετε αναρωτηθεί πότε που μπορεί να πάνε οι φωτογραφίες των παιδιών σας στο internet;

Θα θέλατε να δείτε μια εικόνα του παιδιού σας που χρησιμοποιείται για την προώθηση ενός προϊόντος χωρίς την άδειά σας; Δυστυχώς, ορισμένοι διαφημιστές θα χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες που βρίσκουν στο Διαδίκτυο σε διαφημιστικές καμπάνιες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Αυτό  συνέβη σε μια οικογένεια της οποίας, η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε σε ένα κατάστημα στην Τσεχική Δημοκρατία. Επίσης, μια άλλη μαμά ανακάλυψε μια εικόνα της κόρης της, η οποία πάσχει από σύνδρομο Down, να έχει κλαπεί από το blog της και χρησιμοποιείται για να διαφημίσει προγεννητικές εξετάσεις. Το να χρησιμοποιούνται φωτογραφίες παιδιών αλλά και ενηλίκων για διαφημιστικούς σκοπούς είναι αρκετά σύνηθες, Μάλιστα θα μπορούσε αυτή τη στιγμή κάποια φωτογραφία με μέλος της οικογενείας σας να χρησιμοποιείτε ήδη!

Fake προφίλ

Έχετε αναρωτηθεί πότε που μπορεί να πάνε οι φωτογραφίες των παιδιών σας στο internet;
Αν έχετε περάσει χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξέρετε ότι υπάρχουν πολλά προφίλ και λογαριασμοί που δεν είναι πραγματικοί. Αυτά τα ψεύτικα προφίλ χρησιμοποιούνται για πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, αλλά το συχνότερο είναι για να εξαπατούν ανθρώπους. Εκείνοι που  δημιουργούν αυτά τα προφίλ συχνά χρησιμοποιούν  κλεμμένες φωτογραφίες επειδή είναι πιο πιστευτά τα προφίλ τους με αυτό τον τρόπο.  Αυτό το θέμα είναι αρκετά συχνό στο Facebook.

Αστεία εικόνα

Έχετε αναρωτηθεί πότε που μπορεί να πάνε οι φωτογραφίες των παιδιών σας στο internet;
Θα μπορούσατε να ανεβάστε μια αστεία φωτογραφία του παιδιού σας για να την μοιραστείτε με αγαπημένα σας πρόσωπα, και η φωτογραφία αυτή να κοινοποιηθεί από γνωστούς και άγνωστους και να γίνει Viral σε λίγες μόνο ώρες! Μπορεί να γελάσατε πολύ με την αστεία γκριμάτσα του παιδιού σας όταν την μοιραζόσασταν αλλά σίγουρα δεν παραμένει αστείο μια φωτογραφία του παιδιού σας να κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο χωρίς τη συναίνεσή σας.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Κάντε το ιδιωτικό

– Αν πρόκειται να δημοσιεύσετε φωτογραφίες των παιδιών σας που δεν θέλετε να την χρησιμοποιούν διάφοροι για άλλους σκοπούς, μπορείτε να κάνετε τους λογαριασμούς σας ή τις φωτογραφίες σας ιδιωτικές.

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι θα μοιραστείτε

-Αν θέλετε να στείλετε  φωτογραφίες των παιδιών σας στους φίλους σας κάντε το  με προσωπικό μήνυμα ή email.

Υδατογράφημα

-Βάλτε υδατογράφημα στις φωτογραφίες σας, το οποίο θα αποδεικνύει, πως είναι δικές σας αν κάποιος επιχειρήσει να τις χρησιμοποιήσει.

Να μην φαίνεται η τοποθεσία σας

-Απενεργοποιήστε την τοποθεσία όταν ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας. Επίσης να είστε προσεκτικοί με τις φωτογραφίες των παιδιών που μπορούν εύκολα διάφοροι να συμπεράνουν που βρίσκεστε ακριβώς.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το τι απεικονίζουν οι φωτογραφίες

-Οι φωτογραφίες των παιδιών με εσώρουχα πάνες ή ακόμη και γυμνά δεν θα έπρεπε να δημοσιεύονται. Ακόμη φωτογραφίες που κοιτάζουν ευθεία στη κάμερα καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!

Close